Joutsan terveysaseman vastaanotto, fysioterapian palvelut sekä neuvolatoiminta muuttavat Joutsan uuden sote-keskuksen tiloihin ensi viikolla. Terveysaseman vastaanotto, mukaan lukien kuvantaminen ja laboratorion näytteenotto, sekä fysioterapian palvelut muuttavat ensi viikon torstain ja perjantain aikana eli 29.–30.10. Tuolloin terveysaseman vastaanottopalvelut on suljettu, ja Joutsan sekä Luhangan alueen kiirevastaanotto järjestetään Toivakan terveysasemalla.

Keski-Suomen seututerveyskeskus ohjeistaa kuntalaisia olemaan muuttopäivinä kiireasioissa yhteydessä omaan terveysasemaan puhelimella, jolloin hoidon tarve arvioidaan puhelimessa ja kuntalainen ohjataan arvioinnin perusteella tarvittavan ammattilaisen vastaanotolle Toivakkaan.

Joutsan neuvolatoiminta muuttaa sote-keskuksen tiloihin Perhekeskus Tammeen ensi viikon keskiviikon ja perjantain välisenä aikana eli 28.–30.10. Tuolloin neuvolapalvelut on suljettu. Muuton jälkeen vanhalle terveysasemalle ja Kissalaan ei jää enää neuvolapalveluja.

Vastaanoton, fysioterapian ja neuvolan toiminta aloitetaan uusissa tiloissa maanantaina 2.11. Samasta päivästä alkaen Leivonmäen neuvolassa tarjotaan aikuisten terveysneuvonnan, diabeteshoitajan, näytteenoton ja hoitotarvikejakelun palveluja.

Joutsan hammashoitola ja Joutsan sairaala jatkavat edelleen vanhalla terveysasemalla. Joutsan sairaalan sisäänkäynti kuitenkin muuttuu 2.11. alkaen siten, että sinne kuljetaan terveysaseman entisen pääsisäänkäynnin eli vanhan terveysaseman ja uuden sote-keskuksen välissä sisäpihalla sijaitsevan sisäänkäynnin kautta.

Kunnan sosiaalipalvelut muuttavat perjantaina 23.10. sote-keskukseen. Asiakastapaamisia ei ole kyseisenä päivänä.

Tarja Kuikka