Joutsan kunnan sosiaalipalvelut muuttavat tänään perjantaina juuri valmistuneeseen uuteen Perhekeskus Tammeen, joka on kiinteä osa uutta kunnan Sote-keskusta. Sosiaalipalveluiden ja varhaiskasvatuksen työntekijät kantoivat muuttolaatikoita saman käytävän varrella sijaitseviin huoneisiin. Iloinen naurunsorina ilmaisi, ettei muutto suinkaan ole vastenmielistä puuhaa. Uusista tiloista kun on pelkkää etua niin asiakkaiden kuin työntekijöidenkin kannalta.

Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Boualem on yksi uusia tiloja jatkossa käyttävistä.

– Tänne on keskitetty saman katon alle kaikki lapsiperheiden tarvitsemat palvelut. Asiakkaan näkökulmasta on paljon parempi, kun voi samalla käynnillä hoitaa tarvittaessa neuvolan, varhaiskasvatuksen ja sosiaalipalveluiden asioinnit. Työntekijöiden kannalta korostuu entistä tiiviimpi moniammatillinen yhteistyö, tiivistää Boualem.

Joutsan kunnan hyvinvointi- ja sivistysosastolta perhekeskukseen muuttavat varhaiskasvatuksen esimies Annikki Lehto ja kanslisti Maarit Kämppilä. Myös etsivä nuorisotyöntekijä Janne Pajunen on ajoittain tavattavissa uudessa sote-keskuksessa.

Vanhoihin tiloihin virastotaloon jäävät perusturvajohtaja Anna-Maija Kääriäinen ja perusturvan hallinnon toimistosihteeri Paula Liikanen.

– Seuraava viikko on toimintojen käynnistämistä ja ajanvarauksia uusiin tiloihin annetaan 2.11. alkaen, kertoo perusturvajohtaja Kääriäinen.

Joutsan neuvolatoiminta muuttaa sote-keskuksen tiloihin Tammeen ensi viikon keskiviikon ja perjantain välisenä aikana 28.–30.10. Tuolloin neuvolapalvelut on suljettu. Muuton jälkeen vanhalle terveysasemalle ja Kissalaan ei jää enää neuvolapalveluja.

Terveysaseman vastaanotto, mukaan lukien kuvantaminen ja laboratorion näytteenotto, sekä fysioterapian palvelut muuttavat ensi viikon torstain ja perjantain aikana eli 29.–30.10.

Janne Airaksinen

Lue lisää, mitä edellisen kerran on kerrottu sote-keskuksen käyttöönotosta ja kuinka se tapahtuu:

Yläkuva: Johtava sosiaalityöntekijä Päivi Boualem ja varhaiskasvatuksen esimies Annikki Lehto lukeutuvat tilojen uusiin käyttäjiin. Perjantaina aamulla vasta ensimmäiset muuttolaatikot oli kannettu sisään. Lehto kertoi, että hänellä on lähes 40 vuotta työuraa takana, ja kuitenkin Perhekeskus Tammi on ensimmäinen ihkauusi työtila, johon hän pääsee työskentelemään.

Perhekeskus Tammi herää henkiin seuraavan viikon aikana sen käyttöönoton myötä. Sote-keskus sijaitsee kuvasta ulkona oikealla puolella.