Joutsalaislähtöiset hiihtäjäsisarukset Veli-Matti ja Riikka-Liisa Räsänen (kuvassa) ovat tänä syksynä pitkän yhteisen uransa tienhaarassa. Riikka-Liisa on ilmoittanut lopettavansa hiihtouransa ainakin toistaiseksi. Veli-Matti puolestaan jatkaa tulevallakin kaudella. Räsäset pitivät viime viikolla Joutsassa kahvitilaisuuden paikallisille yhteistyökumppaneilleen.

Tilaisuudessa Riikka-Liisa kertasi mennyttä uraansa. Kaikkein parhaiten hänelle mieleen oli monista saavutuksista jäänyt nuorten SM-kilpailut Taivalkoskella vuonna 2013. Tuolloin hän otti N23-sarjan vapaan viidellä kilometrillä jaetun hopeatilan.

Veli-Matti Räsänen hiihtää tulevalla kaudella kansallisen tason kisoja Jämsänkosken Ilveksen joukkueessa. Hän tavoittelee kaudella 2020-2021 sijoituksia 15 parhaan joukkoon SM-kisoissa ja Suomen Cupissa sekä hyviä sijoituksia pitkän matkan kisoissa kotimaassa ja ulkomailla. Lisäksi tavoitteena on voittaa yksi kotimainen arvostettu massahiihtokilpailu.

Markku Parkkonen