Viime keskiviikkona idyllisessä ja tunnelmallisessa Pohvinpuistossa vietettiin kaikille avointa notski-iltaa. Jo järjestyksessään toista kertaa yhteisöjen toteuttamassa ulkoilmatapahtumassa arveltiin vierailleen kahden tunnin aikana vajaat 150 henkeä. Kotiseutuyhdistys tarjosi sekä vastasi makkaroiden ja lettujen paistamisesta. Seurakunta puolestaan oli rakentanut rastiradan, jonka kävi kiertämässä pimenevässä illassa noin 40 henkeä. Toivakan-Joutsan 4H-yhdistys vastasi heijastinpuusta, joka vihittiin ja on nyt vapaasti kaikkien käytettävissä. Pohvinpuiston nurkilta löytyvästä puusta voi käydä nappaamassa itselleen heijastimen, tai vaihtoehtoisesti tuoda siihen omia ylimääräisiä heijastimia muiden käytettäväksi.

Viime vuonna kehittelimme ja järjestimme ensimmäisen notski-illan, jonka näimme tänäkin vuonna mahdolliseksi toteuttaa koronaohjeistuksien puitteissa. Onhan se hienoa nähdä, että hyvin eri-ikäiset ihmiset ovat lähteneet liikkeelle nauttimaan raikkaasta syysilmasta ja ulkoilusta. Jaoimme vastuuta muutamien tahojen kesken, jolloin jokainen pääsi omien resurssien mukaan toteutukseen. Ehdottomasti olen eri tahojen vahvan yhteistyön puolella, summasi järjestäjien puolesta Tiina Seppälä nuotion äärellä.

Liisa Toivonen, Soile Parkkonen ja Ester Nurminen kiittelivät rennosta ja piristävästä tapahtumasta. Parkkonen ja Nurminen kuulivat tapahtumasta tuttavilta ja lähtivät mielenkiinnosta paikalle. Toivonen puolestaan osallistui notski-iltaan jo toista kertaa. Kolmikko kävi kiertämässä rastiradan yhdessä, joka oli kuuleman mukaan kiva jaloittelu tarjoilun vastapainoksi.

– Rastirata oli erittäin mielenkiintoinen ja opettavainen, se laittoi aivot raksuttamaan, summasi Nurminen joukon puolesta.

– Tämä Pohvinpuisto on todella hyvä paikka, tätä pitäisi käyttää enemmän, pohti Parkkonen.

Lisäksi illan aikana oli mahdollisuus arvailla museoesineitä sekä antaa kehittämistarpeita- ja ideoita Maaseutukehitykselle. Järjestäjien mielestä tapahtuma oli erittäin onnistunut ja jatkoa varmasti seuraa.

Jonna Keihäsniemi

Notski-illassa oli tarjolla makkaraa ja lettuja, jonka jälkeen oli hyvä jaloitella rastiradalla iltalenkiksi.