Poliisi on kirjannut Joutsassa runsaan viikon sisään kaksi epäilyä törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Ensimmäinen kirjattiin toissa viikon sunnuntaina Nelostiellä Leivonmäellä, jossa vuonna 1976 syntynyt ulkopaikkakuntalainen mies autoili 140 kilometrin tuntinopeutta 80 kilometrin nopeusrajoituksen alueella.

Jälkimmäinen tapaus sattui Pappisissa viime sunnuntaina alkuillasta. Tuolloin vuonna 1978 syntynyt ulkopaikkakuntalainen nainen autoili 80 kilometrin tuntinopeusalueella 143 kilometrin tuntivauhtia.

Molemmissa tapauksissa kuljettajat ohittivat edellään ajaneen siviilimallisen poliisiauton ja jäivät näin kiinni ylinopeudesta. Molempia kuljettajia epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja heidät myös määrättiin ajokieltoon. Käräjäoikeus ratkaisee myöhemmin varsinaiset rangaistusmenettelyt.

Törkeät liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat lisääntyneet tänä vuonna Keski-Suomen alueella. Poliisi kirjasi tänä vuonna maakunnassa elokuun loppuun mennessä 270 epäiltyä törkeää liikenneturvallisuuden vaarantamista, kun viime vuonna niitä kirjattiin vastaavalla ajanjaksolla 166.

Joutsassa tapauksia on kirjattu tänä vuonna elokuun loppuun mennessä kymmenen, kun viime vuonna määrä oli samalla ajanjaksolla yksitoista. Koko viime vuoden aikana tapauksia kirjattiin Joutsassa viisitoista.

Perämoottorivarkaus Säynätniementien venerannassa

Säynätniementien venerannassa paljastui viime lauantaina perämoottorivarkaus. Rannassa olleesta veneestä oli viety veneen perässä kiinni lukittuna ollut Tohatsu-merkkinen kuuden hevosvoiman perämoottori. Perämoottorin katoaminen ajoittuu jonnekin heinäkuun lopun ja viime lauantain välille.

Tekijästä ei toistaiseksi ole tietoa.