Taidelaitos Haihatuksessa vietetään tänä viikonloppuna kulttuurin superviikonloppua. Perjantai-iltana taidelaitoksessa avataan talon perinteinen syysnäyttely kuvataiteen ja musiikin merkeissä. Aika X -näyttely itsessään koostuu Virpi Lehdon maalauksista, Annina Mannilan valokuvista ja installaatioista sekä Hilma Harjun piirustuksista. Näyttelyn avajaistilaisuudessa esiintyy laulaja-lauluntekijä Faarao Pirttikangas ja äänilevyjä pyörittää Salmelan Muovisorvaamo.

Sunnuntai-iltana Haihatus tarjoaa kaikille kiinnostuneille uusiseelantilaisen Thom Moncktonin nykysirkusesityksen Only Bones v.1.0. Esitys järjestetään taidelaitoksen Fantasia-talossa.

Syysnäyttelyn avajaisiin ja nykysirkusesitykseen on vapaa pääsy. Esitysten yleisömäärää on kuitenkin rajoitettu koronaohjeistuksista johtuen siten, että esityksiin otetaan vain 50 katsojaa. Tämän vuoksi yleisöä pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon.

Tarja Kuikka