Toimintakeskus Helperin kuvataidepiiriläiset vievät lokakuussa muut taiteen ystävät kuvainnollisesti luontoretkelle. Kyse on Joutsan pääkirjastolla järjestettävästä Helperin kuvataidepiirin taidenäyttelystä, jonka teemana on Luontoretki.

Näyttelyn teoksissa voi kohdata samoja asioita kuin konkreettisella luontoretkellä; muun muassa lukuisia erilaisia metsän eläimiä kuten esimerkiksi karhuja, jäniksiä, pöllöjä tai suolla viihtyvän kurjen, ruskan kauniita värejä, luontoihmisiä tai vaikka syysmyrskyyn joutuneen valkoposkihanhen.

Näyttelyssä on esillä yli sata luontoaiheista teosta. Niiden tekijöinä ovat olleet neljätoista Helperin kuvataidepiiriläistä. Taiteilijat näyttäytyvät itsekin näyttelyssä pienten henkilökuvien muodossa.

Luontoretki-näyttely on avoinna Joutsan pääkirjaston näyttelytilassa 29. lokakuuta saakka kirjaston palveluaikoina eli silloin, kun henkilökunta on paikalla. Sen sijaan omatoimikirjaston laajennettuina aukioloaikoina eli aikaisin aamulla ja myöhään illalla näyttelyä ei pääse katsomaan.

Tarja Kuikka

Katso lisää kuvia näyttelystä: