Luhangan Kyläkauppa Oy:n yrittäjä Jarno Ankerman on valittu Yrittäjän Työttömyyskassan järjestämässä kilpailussa Suomen uhkarohkeimmaksi yrittäjäksi. Valtakunnallisessa kilpailussa etsittiin yrittäjää tai yrittäjätiimejä, jotka ovat innovatiivisella ja uhkarohkealla toiminnallaan toteuttaneet omaa yritysideaansa, ulkopuolisten mielipiteistä piittaamatta.

Luhangan kesäasukkaisiin alun perin lukeutunut Jarno Ankerman aloitti paikkakunnalla kyläkauppiaana loppuvuodesta 2018. Vajaassa parissa vuodessa hän on kehittänyt kauppakiinteistöä ja sen lähialueita monella tapaa.

Hän on esimerkiksi remontoinut kauppakiinteistöön ravintolan terasseineen, kunnostanut kaupan vieressä olevan sataman ja rakentanut sinne vierasvenelaiturin tankkauspisteineen sekä tuoreimpana avannut tänä kesänä kauppakiinteistöön hostellin.

Ankerman kertoo Joutsan Seudulle valinnan Suomen uhkarohkeimmaksi yrittäjäksi tuntuvan hyvältä.

– Kyllä tämä ihan hieno juttu on. Katsotaan mitä tämä tuo tullessaan, hän sanoo.

Suomen uhkarohkeinta yrittäjää etsittiin heinäkuussa nettikilpailuna. Jarno Ankerman tietää tyttärensä ehdottaneen häntä alun perin kilpailuun, mutta sanoo arvelleensa kesällä, että valituksi tulee varmasti joku isompi tekijä. Yllättäen hän itse voitti kilpailun suorastaan äänivyöryllä.

– Kiitos siitä luhankalaisille ja kaikille muille äänestäjille, kyläkauppias kiittelee.

Lähivuosina kyläkaupassa tai sen liepeillä ei ole Ankermanin mukaan tulossa uusia kehittämisprojekteja, ainoastaan kauppakiinteistön ravintolan puoleisessa päädyssä olevan saunan kunnostustyöt on tarkoitus saattaa valmiiksi ennen ensi kesää. Saunatiloja on kyläkauppiaan mukaan tarkoitus muokata hieman siten, että sinne saadaan ajanmukaiset pyykinpesutilat ja suihkut. Muita kehittämisprojekteja ei hetkeen ole luvassa.

– Kyllä nyt kaksi vuotta ainakin lepuutellaan hermoja ja jäseniä ja sitten katsotaan. Mutta nyt täytyy välillä tienatakin, naurahtaa Ankerman.

Suomen uhkarohkein yrittäjä valittiin nyt viidettä kertaa. Tunnustuksen saajan valitsi raati, jossa oli edustettuina yrittäjiä ja Yrittäjän Työttömyyskassan henkilökuntaa.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto / Janne Airaksinen