Joutsan kunta jatkaa vuokra-avustuksen maksamista Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry:lle puolen vuoden ajan. Yhdistyksen vuokra-avustusanomusta käsitellyt Joutsan perusturvalautakunta päätti, että avustusta maksetaan yhdistyksen Länsitie 3:ssa sijaitsevan toimitilan vuokraamiseen 300 euroa kuussa seuraavan kuuden kuukauden ajan.

Länsitie 3:ssa toimii päiväkeskusyhdistyksen pitämä kirpputori ja tilan erillisessä osassa myös SPR:n valmiusvarasto. 165 neliömetrin kokoisen tilan vuokra on 650 euroa kuukaudessa. Kirpputorin tuotto on päiväkeskusyhdistyksen mukaan vuokraan nähden niin pientä, ettei se kata vuokrakuluja.

Päiväkeskusyhdistys toimi aiemmin kunnan omistamassa Kumpula-kiinteistössä, mutta kiinteistökauppojen myötä sen toimitilat siirtyivät Länsitie 3:een. Siirtymäajaksi yhdistykselle myönnettiin vuokra-avustusta elokuun 2019 loppuun saakka. Viime syksynä vuokra-avustuksen maksamista jatkettiin vuodella ja nyt sitä jatketaan siis edelleen puolella vuodella.

Seuraavan puolen vuoden aikana Joutsan kunta kehittää päiväkeskusyhdistyksen kanssa yhteistyötä kuntouttavan työtoiminnan järjestämiseksi. Yhdistyksen tulee palkata työntekijä vastaamaan kuntouttavasta työtoiminnasta kirpputorilla, jotta kuntouttavalle työtoiminnalle asetetun lain edellytykset täyttyvät.

Joutsan Päiväkeskusyhdistys ry on voittoa tavoittelematon kristilliseltä arvopohjalta toimiva yhdistys, jonka tavoitteena on antaa yksilöllistä apua ja tukea haastavassa elämäntilanteessa oleville kuntalaisille. Yhdistys tekee yhteistyötä muun muassa Joutsan Työvarikon ja TE-keskuksen kanssa.

Tarja Kuikka