Palvelukeskus Huuponhoviin ja Jouseen hankitaan nykyaikaiset hoitajakutsu- ja henkilöturvajärjestelmät. Yksiköissä on ollut käytössä keskenään erilaiset hoitajakutsujärjestelmät, joista kumpikaan ei vastaa nykypäivän vaatimuksia. Jatkossa molemmissa yksiköissä tulee olemaan käytössä sama järjestelmä.

– Vanhat järjestelmät ovat toimineet ajoittain epäluotettavasti ja Avilta on tullut määräys näiden järjestelmien päivittämiseksi. Huuponhovin osalta uusi järjestelmä on työn alla ja käyttäjäkoulutuksia suunnitellaan, Jousen osalta uusi järjestelmä pitäisi saada käyttöön vuoden loppuun mennessä, kertoo Joutsan kunnan perusturvajohtaja Anna-Maija Kääriäinen.

Hoitajakutsu- ja henkilöturvajärjestelmien hankintaa on valmisteltu yhteistyönä Joutsan kunnan ja Keski-Suomen seututerveyskeskuksesta nimetyn työryhmän kanssa. Työryhmä pyysi tarjouksia kolmelta toimittajalta ja hankintaa taannoin käsitellyt Joutsan perusturvalautakunta hyväksyi tarjouksista halvimman. Järjestelmät hankitaan Viria Security Oy:lta hintaan 52.991 euroa (alv 0 %). Hankinnat kustannetaan Tauno ja Impi Hasan rahaston varoista.

Huuponhoviin ja Jouseen hankittavassa uudessa hoitajakutsujärjestelmässä tulee perusturvajohtaja Kääriäisen mukaan pilvipohjainen hallintajärjestelmä, järjestelmän toimittajan jatkuva valvonta järjestelmän toiminnalle ja varmuus tietoliikennekatkoksien varalle.

– Hoitajien kanslioihin tulee näytöt, jotka kertovat hälytyksien lisäksi, jos järjestelmä siirtyy esimerkiksi vikasietotilaan. Hoitajille itselleen tulee myös käyttöön henkilöturvapainikkeet, kertoo Kääriäinen.

Tarja Kuikka