JoSePa aloitti kotipeliputken Futsal-Liigassa tiukentuneiden koronaohjeiden vallitessa paikallisväännöllä jyväskyläläistä Liikunnan Riemua vastaan. Toisilleen tutut joukkueet saivat aikaan hirmuisen väännön, jonka päätteeksi jatko-ottelun jälkeen lukemat olivat Riemulle 1–2 (1–1) (1–0).

JoSePa oli lähes terve, ainoastaan Tarkko Savela oli poissa rivistä. Hänen paikkansa pohjalla otti Tuukka Korhonen. JoSePa lähti vahingosta viisastuneena (harjoituspelit) hiukan maltillisemmalla prässillä peliin. Se toimi aluksi ihan hyvin, ensimmäisen kympin aikana JoSePalla oli avaimet ihan ottelun ratkaisuun saakka.

Ainoastaan yksi kihaus nähtiin, Joonas Manzo pelasi avopaikan Janne Kosuselle, joka kihautti pallon tolppaan. Karat tulivat suoraan Manzolle, joka vei JoSePan 1–0 johtoon. Paikkoja oli lisäosumiinkin, mutta Riemu otti jakson loppua kohti pallollista peliä enemmän haltuun.

Toisen jakson alku oli taas JoSePalta hyvä. Kotijoukkueella oli viisi maalintekopaikkaa ennen ensimmäistä Aake Partion torjuntaa. Riemu panosti enemmän ja enemmän hyökkäykseen, ja lopulta sai palkinnon ajassa 35:21, kun Joonas Madetoja tökkäsi tasoituksen takatolpalta. Toisen jakson lopussa hengen päälle saanut Riemu haki aktiivisemmin voittomaalia, mutta lopulta mentiin jatkoerään.

Jatkoerässä tarkan pelin ajat jatkuivat. Jari Kotimäellä oli loistopaikka ratkaista peli, mutta lopulta flipperipallo pomppi uudestaan takatolpalle Madetojalle ja Riemulle voittomaali ajassa 44:36. JoSePa otti välittömästi reikäpaidan käyttöön ja laittoi loppusummerin soidessa pallon vielä maaliin, mutta puoli sekuntia liian myöhään.

Ottelu oli melkoista pystypainia pahimmillaan, eikä parhaimmillaankaan kohonnut miksikään futsaljuhlaksi. Molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja hyvin, harjoituspeleissä JoSePalle tulleet lukemattomat pallon menetykset ja merkkausvirheet loistivat nyt poissaolollaan. Hyökkäyspeli meni sitten molemmilla hieman puskemiseksi.

Siitä huolimatta, että pallonhallinta meni ehkä niukasti Riemulle, oli JoSePalla enemmän laatupaikkoja, joista pelin olisi voinut ratkoa jo ensimmäisellä jaksolla. Kolme kertaa muun muassa onnistuttiin takatolpalta laittamaan pallo jonnekin muualle kuin tyhjään maaliin.

JoSePan suurin murheenkryyni on nyt hyökkäyspeli eli maalinteko. Paikkoja luodaan kyllä, mutta olisihan se mahtavaa, että joku muukin kuin Joonas Manzo niistä osuisi. Tosin Manzokin saa tämän pelin jälkeen miettiä niitä tuhlattuja paikkoja. Pelaajista palkittiin Riemulta Jonne Forsström ja JoSePalta Tuukka Korhonen. Tuukka pelasi erityisesti puolustussuuntaan erinomaisen pelin Tarkko Savelan tontilla.

Seuraava ottelu on JoSePalla heti ensi lauantaina Joutsassa. Vastaan tulee moninkertainen Suomen mestari Ilves Tampereelta.

Valmentaja Mikko Paappasen kommentit:

– Eka kymppi oli hyvä, saatiin pelisuunnitelma toimimaan. Sitten tuli Riemulla parempi jakso, muutama maali olisi pitänyt saada ekalla jaksolla lisää. Taas menetettiin johto viime hetkillä, aika raakaa peliä siinä mielessä. Jatkoajalla oli taas pari hyvää paikkaa, mutta sitten vastustaja sai pomppumaalin, mikä tietysti syö miestä kovasti. Paljon on tehty töitä pelin parantamiseksi ja se varmasti paranee, ikävä ettei vielä ole saatu siitä palkintoa.

– Sinänsä peli ei mitään yllätyksiä tarjonnut, kovaa vääntöä odotettiin ja kova vääntö saatiin. Nyt sitten treenaamaan ja ensi viikonloppuna Ilveksen kimppuun.

Petri Hentinen

Torjuntatoimia JoSePan maalilla.

Tagged with →