Vuosi sitten heinäkuussa Laura Polvilampi aloitti hierojan opinnot Jyväskylässä. Reilu vuosi opintojen alkamisesta Polvilampi istuu oman toimipisteensä työpöydän ääressä ja miettii, mitä kaikkea vuoden aikana onkaan tapahtunut. Heinäkuun alussa Polvilampi sai koulutetun hierojan sekä urheiluhierojan paperit. Valmistumisen jälkeen muutama viikko meni toimitilojen remontointiin, ja elokuun alussa Polvilampi aloitti kokoaikaisena yrittäjänä toimintansa.

– Olen aina sanonut, että minusta ei ikinä tule yrittäjää. Näköjään sitä ei kannata sanoa millekään tässä elämässä ehdottomasti ei, naurahtaa Polvilampi.

Kiinnostus hyvinvointiin ja terveyteen olivat asioita, jotka saivat Polvilammen hakeutumaan hierojan opintoihin. Erityisesti ihmisten kanssa työskenteleminen sekä auttaminen esimerkiksi kuntouttamisen kautta vahvistivat ajatusta, että nyt ollaan oikealla opinpolulla.

– Olen pitänyt lukion jälkeen välivuosia, joiden aikana olen työskennellyt kaupan alalla sekä opiskellut liiketalouden perustutkinnon. Nyt huomaan, että kaikki nämä vuodet ovat tehneet hyvää itselle. Tottakai tuntui rohkealta ja vähän hullulta ryhtyä yrittäjäksi, mutta nyt koin olevani valmis siihen, summaa Polvilampi.

Rohkeutta ja itsevarmuutta ei uudelta yrittäjältä puutu. Polvilammen oli tarkoitus valmistua toukokuussa hierojaksi, mutta koronaepidemia laittoi koulun ovet säppiin kahdeksi kuukaudeksi ja valmistuminen siirtyi heinäkuulle. Hierojan työn lisäksi Polvilampi halusi toiminimellä tehdä muutakin, joten maaliskuussa hän aloitti personal trainerin opinnot.

– Kevät oli aikamoista haipakkaa, kun tein muutaman kuukauden ajan opintoja päällekkäin ja kävin lisäksi kaupassa töissä. Koronaepidemia pisti opinnot sekaisin, mutta hyvällä aikataulutuksella ja kovalla motivaatiolla siitä selvittiin voittajana, summaa Polvilampi.

Personal trainerin opinnot Polvilammella on tarkoitus saada päätökseen muutaman kuukauden päästä. Tällä hetkellä hän toteuttaa ohjausta muutaman harjoitusasiakkaan kanssa. Missään nimessä opinnot hyvinvointialalla eivät jää kahteen tutkintoon, vaan Polvilampi aikoo jatkaa opintoja tulevaisuudessa. Itsensä kehittäminen sekä halu oppia ovat asioita, joilla Polvilampi uskoo viihtyvänsä valitsemallaan alalla pitkään.

– Yrittäjyydessä parasta on se, kun kaikki on itsestä kiinni. Jos keksin jonkun idean, voin rohkeasti suunnitella ja toteuttaa sen. Ei tarvitse myöhemmin harmitella, että olisiko pitänyt. Jos joku idea ei toimi, voin sanoa ylpeästi kokeilleeni ja kehitellä taas jotain uutta tilalle, toteaa Polvilampi.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Laura Polvilampi avasi toimipisteensä vanhalle pankkiaukiolle elokuun alussa. Hierojaksi hän valmistui heinäkuussa ja personal trainerin opinnot on tarkoitus saada päätökseen muutaman kuukauden päästä.

Tagged with →