Joutsan kunta suosittelee koronavirusepidemian vuoksi kasvosuojaimen käyttöä liikuttaessa julkisissa sisätiloissa, joukkoliikenteessä ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voi välttää. Suositus koskee kaikkia yli 15-vuotiaita. Suositus koskee myös toisen asteen oppilaitoksissa opiskelevia koulupäivän aikana ja tästä Joutsan lukiossa annetaan omat ohjeistukset.

Kunnan liikuntahalli ja kuntosalit pysyvät auki toistaiseksi nykyisen ohjeistuksen mukaisesti, mutta kirkonkylän kuntosalin yhtäaikainen käyttäjämäärä rajoitetaan kymmeneen henkeen kerralla ja Leivonmäen viiteen henkeen kerralla. Käyttäjät huolehtivat ohjeistuksen toteutumisesta.

Seuratoiminnasta annetun kunnan suosituksen mukaan seuratoiminta jatkuu toistaiseksi seuraavin edellytyksin: henkilöiden tulee olla oireettomia ja huolehtia hygieniasta. Yli 50 hengen kokoontumisia vältetään ja yli 15-vuotiaille suositellaan kasvomaskin käyttöä tilanteissa, joissa lähikontaktia ei voida välttää.

Markku Parkkonen

Tagged with →