Metsänhoitoyhdistysten valtuustovaalit käydään 4.-25.11. Ehdokasasettelu päättyy 30.9.2020. Valtuustojen jäsenet ovat keskeisessä roolissa päättämässä siitä, miten yhdistykset palvelevat jäseniään ja minkälaisia palveluita yhdistykset tarjoavat.

Valtuutetut edustavat päätöksenteossa kaikkia metsänhoitoyhdistyksen jäseniä. Ehdokashakemukseen ei tarvita enää suosittelijoita, vaan 18 vuotta täyttänyt jäsen voi omalla hakemuksellaan ilmoittautua mukaan ehdolle vaaleihin. Vaaleissa voi äänestää postitse tai sähköisesti.

Valtuustovaalit pidetään joka neljäs vuosi. Valtuutettujen valinnasta Mhy Etelä-Savossa päättävät 9.026 äänioikeutettua metsänomistajaa. Mhy Etelä-Savon valtuustoon valitaan 41 jäsentä.

Uuden valtuuston toimikausi alkaa 1.1.2021. Valtuuston kokouksia on keskimäärin kaksi vuodessa ja hallituksella kahdeksan.

Janne Airaksinen