Tilastokeskuksen väestötilaston mukaan Luhanka oli koko Keski-Suomen maakunnan ykkönen muuttovoiton suhteen. Luhangan kokonaisnettomuutto oli kuluvan vuoden tammi-elokuussa 14 henkilöä plussalla, mikä vastaa reilua kahta prosenttia Luhangan väkiluvusta. Seuraavaksi paras suhteellisessa muuttovoitossa oli Kivijärvi, jonka muuttovoitto vastasi 1,3 prosenttia väkiluvusta.

Muuttovoittokuntia Keski-Suomessa olivat vuoden kahdeksan ensimmäisen kuukauden aikana Luhangan ja Kivijärven lisäksi Jyväskylä, Kuhmoinen, Kyyjärvi, Multia ja Toivakka. Muuttovoittajien lista saattaa kertoa siitä, että koronakevään aikana aiempaa useampi on halunnut muuttaa pieniin maaseutukuntiin. Joutsan nettomuutto oli tammi-elokuussa kahdeksan henkilöä miinuksella.

Muutoin Joutsan ja Luhangan väestökehitystä leimasi tuttu ilmiö: lapsia syntyy vähän verrattuna kuolleiden määrään. Tammi-elokuussa Joutsassa syntyi 12 lasta ja Luhangassa yksi lapsi. Samalla ajanjaksolla Joutsassa kuoli 63 henkilöä ja Luhangassa seitsemän henkilöä.

Joutsan väkiluku on tammi-elokuun aikana vähentynyt 59 henkilöllä ja Luhangan väkiluku kasvanut kahdeksalla henkilöllä. Joutsassa oli elokuun lopussa 4.318 asukasta, Luhangassa 698 asukasta ja koko seutukunnalla siis 5.016 asukasta.

Markku Parkkonen

Taulukossa on esitetty Joutsan seutukunnan väestön kokonaismuutos kuukausittain (tummempi pylväs) ja kumulatiivinen väestömuutos vuoden alusta (vaaleampi pylväs).

Tagged with →