Koululaisliikunnan kilpailutoiminta elää ja voi kohtuullisesti. Tämän saattoi todeta Lahdessa viikonloppuna, kun lähes 300 yläkoulu- ja lukioikäistä nuorta kokoontui ratkaisemaan yleisurheilumestaruuksia. Lajiohjelmaa oli hiukan supistettu, jotta nämä monella ratakauden päättävät kisat saatiin vietyä läpi turvallisesti ja riittävällä toimitsijamäärällä.

Joutsan kouluja edustivat B-sarjassa eli yläkoulun osalta Sinja Johansson, Luukas Kemppainen, Benedict Seppälä, Rico Sievänen sekä Valtteri Virtanen. A-sarjassa Joutsan lukiota edusti Miska Johansson. Koululaiskisoissa edustetaan nimenomaan koulua. Seurana Sinjalla on Lahden Ahkera ja Miskalla Heinolan Isku.

Lisäksi Lahden lukioita edusti Nastolan lukiossa opiskeleva Anniina Haapala, joka seurana edustaa Joutsan Pommia.

Lauantaina 19.9. Miska Johansson juoksi 100 m alkuerässä ajan 13,30 ja sijoittui sijalle 18. Sinja Johansson heitti T15-sarjan tytöissä moukaria sijalle 12 tuloksella 36,98. Joutsan poikien joukkue voitti hyvätasoisen 4×100 m viestin kauden parhaalla ajallaan 47,08. Joukkueessa juoksivat juoksujärjestyksessä Benedict Seppälä, Valtteri Virtanen, Rico Sievänen sekä Luukas Kemppainen. Harmillisesti edellisenä viikonloppuna tältä joukkueelta jäivät SM-viestit Kotkassa väliin, mutta kisojahan on vielä edessä tällä porukalla tulevina vuosina.

Yksilökisassa kolme poikaa selvisi alkueristä yläkoulusarjan 100 m loppukilpailuun, eli Bene, Valtteri ja Luukas. Luukas osallistui ainoana finaaliin muiden parannellessa pieniä ja isompia kolotuksiaan katsomossa. Hän sijoittui neljänneksi vain sadasosan erolla kolmanneksi sijoittuneeseen Ylöjärven Miro Mäkiseen. Käytännössä loppukurotus ratkaisi kisan Mäkisen eduksi.

Anniina selvisi 100 m alkueristä jatkoon ja sijoittui neljänneksi finaalissa. Tuulinen sää verotti yleisesti tulostasoa, mutta pikamatkoilla yllättävästi moni juoksi ennätysten tuntumaan ja jopa paransi aiempia tuloksiaan.

Sunnuntaina 20.9. kisaan osallistuivat Anniina ja Luukas. Anniinan matkana oli 400 m ja hän päätti kauden tähän matkaan samaan tapaan kuin viime kaudellakin. Aika oli tällä kertaa 65,10 joka on Anniinan uusi ennätys. Sijoitus kilpailussa oli viides. Luukas juoksi yläkoulun pojilla matkana olleen 300 m. Taktiikkana oli vain ja ainoastaan täysi hööki päälle alusta alkaen. Tämä riskinotto kannatti ja tuloksena oli uusi ennätyslukema 38,96, toisen erän kakkossija ja koko kisan kolmanneksi paras tulos. Näin joutsalaisten saalis kisoissa oli kaksi mitalisijaa. Viimeinen yleisurheilukauden kilpailutapahtuma taitaa olla lokakuun alussa juostava maastojuoksun piirinmestaruuskilpailu Iitissä. Sen jälkeen on kauden päättäjäisten ja yhteenvedon aika.

Mika Sirkka

Yläkuvassa vasemmalta voitokas pikaviestijoukkue: Luukas Kemppainen, Rico Sievänen, Valtteri Virtanen ja Benedict Seppälä.

Tagged with →