Aila-myrsky on laantunut yön aikana. Myrsky katkoi sähköjä monilta talouksilta ja aiheutti palokunnille tehtäviä, mutta pahimmilta tuhoilta on vältytty verkkoyhtiö Järvi-Suomen Energian alueella. Myrskyn odotettiin puhaltavan 15-20m/s voimalla puuskittaista tuulta.

Viankorjausta on jatkettu läpi yön, ja aamukuudelta myös lepovuorossa olleet asentajat palasivat töihin korjaamaan viimeisiä vikoja. Yön aikana sähköjä palautettiin vauhdikkaasti, ja aamulla sähköttömiä talouksia oli jäljellä 1.150 koko yhtiön alueella. Joutsassa aamuyhdeksän jälkeen oli sähköttä 80 asiakasta ja Luhangassa 18. Korjausennuste oli näissä kohteissa kaksi tuntia.

Eilen iltapäivällä Järvi-Suomen Energian verkossa oli noin 3000 taloutta sähköttä. Kello viiden tienoilla voimakas puuskatuuli oli kaatanut puustoa linjoille vieden sähköt noin 8.000 taloudelta.

Pahimmat vauriot ovat tähän mennessä olleet Kangasniemellä, missä muun muassa suuri mänty oli kaatunut linjan päälle katkaisten kolme pylvästä.

Myrskyn hidas eteneminen mahdollisti korjaajien siirtämisen asemiin sellaisille alueille, joihin myrsky iski voimakkaimmin. Tuulten laannuttua vikojen paikannukseen liittyi myös helikopteripartio.

Aluepalomestari Lauri Laine kertoo, että pelastuslaitoksella oli eilen Joutsassa ja Luhangassa yhteensä 15 tehtävää tasaisesti koko päivän iltaan asti. Tuuli kaatoi puita teille ja talojen katoille. Joutsassa tehtäviä ajoi kaksi yksikköä ja Leivonmäellä yksi. Meno- ja paluumatkoilla palomiehet raivasivat rutiininomaisesti reitit auki kaatuneita puita tavatessaan.

Janne Airaksinen