Joutsan kunnanhallituksessa käsiteltiin viime viikon maanantaina isoja talousasioita. Kunnanhallitus päätti esittää kunnan perusturvaan reilun miljoonan euron lisätalousarviota. Lisäksi kunta päätti hakea harkinnanvaraista valtionosuuden korotusta. Näistä pykälistä voisi siis päätellä, että kunnalla menee taloudellisesti aika heikosti.

Mutta kunnanhallituksen esityslistalta löytyy toisenlaistakin viestiä. Samassa kokouksessa oli nimittäin esillä kunnanjohtaja Harri Nissisen johtajasopimuksen mukainen arviointi. Kyseessä on normaali kaksi kertaa vuodessa tehtävä arviointi kunnanjohtajan suoriutumisesta. Arviointikeskustelun kunnanjohtajan kanssa käy kunnanhallituksen puheenjohtaja.

Esityslistan mukaan kunnanhallituksen puheenjohtaja Niilo Peltonen ja kunnanjohtaja Nissinen ovat käyneet arviokeskustelun 24.6. Keskustelussa oli todettu muun muassa, että ”kunnan talous on hyvä”.

Onko käynyt niin, että kesäkuun lopulla kunnan talous on ollut hyvässä kunnossa, mutta elokuun lopulla taloustilanne onkin jo näyttänyt synkältä? Vai onko arviointikeskustelu tehty ylimalkaisesti? Joka tapauksessa jatkossa kannattanee panostaa myös kunnanjohtajan työn arviointiin, ettei ainakaan samassa kokouksessa tule näin ristiriitaisia viestejä.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →