Ensinnäkin olen syntynyt tuon ”suuren maailman lehden” kaupungissa. Toiseksi, en ole ivaillut, vaan kirjoittanut oman mielipiteeni asiasta. Suomessahan on sananvapaus.

Puheenvuorossa, jota siteeraat, Heinonen mainitsee myös mahdollisella kaivoksella olevan ”elinkeinollista merkitystä työpaikkoineen”. Ei ainakaan paikkakuntalaisille, sillä kaivosjätit käyttävät omia alihankkijoitaan ja halpatyövoimaa. Mutta nythän tuo Oy Fennoscandian Resources Ab:n kaivoshanke ainakin näyttää päättyvän.

Energian tuotannosta olen kirjoittanut Aamulehdessä muun muassa siitä, että Suomessa on otettava uusiutuvia energiamuotoja käyttöön. Ja niihin kuuluvat aurinko-, vesi- ja bioenergia, maalämpö sekä aalloista ja vuoroveden liikkeistä saatava energia ja myöskin tämä tuulienergia.

Liittyen kirjoituksessasi mainitsemaasi: Luhankalainen Hannu Heinonen kirjoitti Aamulehteen 16.8.2020 puheenvuoron ”Uusista tuulivoimaloista kilometreittäin romua”, Teemu Loikkanen on Aamulehdessä kirjoittanut tuulivoimaloiden osien kierrätyksestä ja purkamiskustannuksiin liittyvistä purkurahastoista ja -vakuuksista.

Ja varmasti minulla onkin ”heikot tiedot energian tuotannosta Suomessa”, niin kuin kirjoitit. Tietääkseni ei ole mitään kilpailua ”kumpi on enemmän huolestunut”, olen kirjoittanut minun mielipiteitäni, muut kirjoittakoon omiaan.

Sarita Leppänen
Tammijärvi

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →