Luhangassa vietettiin lauantaina venetsialaisia ja tarjolla oli tapahtumaa kaikenikäisille aamusta pitkälle iltaan. Muun muassa syysmarkkinat kokosivat myyjiä ja asiakkaita Tammisuojaan, ja perheen pienimmille puolestaan oli tarjolla kepparikisat. Iltapäivällä ohjelmassa oli kunnanjohtaja Tuomo Kärnän (kuvassa vas.) kyselytunti, jota vietettiin nokipannukahvien kera kunnantalon takapihalla. Kärnä kertoi ihmisiä kysymyksineen käyneen mukavasti. Puhetta riitti niin kaavoituksesta, kuntaan muuttamisesta kuin palveluiden turvaamisesta.

– Tämä oli tällainen matalan kynnyksen tapahtuma, jossa nimenomaan haluttiin tarjota mahdollisuus tulla kyselemään asiasta kuin asiasta rennosti kahvien lomassa. Täällä on mukava ilmapiiri ja yllättävän paljon on ihmisiä liikkeellä. Ihana nähdä ja kohdata kuntalaisia erilaisen kesän päätteeksi, summasi Kärnä nuotion äärellä.

Samaan aikaan kyselytunnin kanssa sataman nurmialueella riitti nähtävää, kun vanhojen autojen runsas letka saapui paikalle. Tämä Luhanka Cruising-tapahtuma ei varsinaisesti kuulunut venetsialaisten ohjelmaan, mutta selvästi se oli mieluinen oheisohjelma paikalle saapuneelle yleisölle.

Jonna Keihäsniemi

Luhangassa nähtävillä ja ihailtavana oli myös iso joukko vanhoja autoja, jotka saapuivat letkana täyttäen sataman nurmialueen.

Tagged with →