Luhangan kunnanhallitus päätti kokouksessaan 31.8. esittää kunnanvaltuustolle Luhangan kirkonkylän pääkirjaston siirtämistä kylätalon tiloihin. Mikäli valtuusto hyväksyy muutoksen, kirkonkylän nykyisen pääkirjastorakennuksen uusi käyttötarkoitus ja mahdollinen myyntiin asettaminen tulisi valmisteluun tämän syksyn aikana.

Pääkirjasto siirretään kylätalon alakerran tiloihin kahteen suurimpaan huoneeseen ja lainmateriaali sopeutetaan tiloihin sopivaksi. Kirjakokoelma on kooltaan 12.039 kappaletta. Tästä määrästä on lainattu vuoden 2015 jälkeen 33,75 prosenttia eli yli 60 prosenttia kokoelman kirjoista ei ole lainattu viiden vuoden aikana kertaakaan.

Hallituksen päätös tuli äänestämällä. Aki Virtaniemen (kok.) vastaesityksenä oli, että kirkonkylän kirjasto muutetaan museokirjastoksi ja valmistellaan Luhangan uudeksi matkailukohteeksi kevääseen 2021 mennessä.

Pohjaesitys voitti äänin 4–2, yksi tyhjä. Pohjaesityksen puolesta äänestivät Tauno Dammert (kesk.), Kimmo Laine (sd.), Pirkko Vilkman (kesk.) ja Marjo Merivirta (kesk.). Vastaesityksen puolesta äänestivät Aki Virtaniemi ja Hilkka Weijo (kok.). Kunnanhallituksen puheenjohtaja Martti Viinikainen (kesk.) äänesti tyhjää.

Janne Airaksinen