Joutsalaisen taidelaitos Haihatuksen kesänäyttelyssä vieraili tänä kesänä 5.000 kävijää, mikä on enemmän kuin koskaan aiemmin taidelaitoksen 21-vuotisen kesänäyttelyhistorian aikana.

Erityisen määrästä tekee se, että Avantgardevekkulaksi nimetty kesänäyttely avautui koronatilanteen vuoksi suunniteltua myöhemmin eli vasta kesäkuun loppupuolella. Valtakunnallista mediahuomiota keränneen näyttelyn päättäjäisiä vietettiin elokuun puolivälissä.

Näyttelyn kuraattori Tuomo Vuoteenoman mukaan Avantgardevekkulan olemus on toteutunut Haihatuksessa erinomaisesti. Taidelaitos on tarjonnut erinomaisen perustan omanlaisensa sisäavaruuden luomiselle.

– Kaikki tämä on tapahtunut kokeillen ja tunnustellen, yhteistyössä taiteilijoiden, työntekijöiden, naapurien ja koko Joutsan kylän elinkeinoelämän kanssa. Tässä kollektiivisessa prosessissa itse taiteilijuuden raja hämärtyy ja jokaikiselle avautuu mahdollisuus käyttää sisäsyntyistä luovuuttaan yhteisen päämäärän hyväksi eli elämyksellisen ja turvallisen ympäristön luomiseksi, toteaa Vuoteenoma.

Haihatuksessa järjestettiin kesällä myös Musasunnuntaiksi nimettyjä piknik-konsertteja. Syyskaudella taidelaitoksen toiminta jatkuu syysnäyttelyn merkeissä. Lokakuun toisena päivänä avattavan syysnäyttelyn taiteilijoina toimivat Annina Mannila, Virpi Lehto sekä Musasunnuntaiden mainosjulisteiden taiteilija Hilma Harju.

Tarja Kuikka

Kuva: JS Arkisto / Jonna Keihäsniemi

Tagged with →