Leivonmäki oli viime perjantaina Keskustan puolueväen huomion keskipisteenä. Tulevassa puoluekokouksessa puolueen johtoon ehdolla olevien vaalikiertue nimittäin pysähtyi perjantai-iltana Karoliinan Kestikievariin reilun tunnin ajaksi paneelikeskusteluun. Leivonmäki valikoitui ehdokaskiertueen pysähdyspaikaksi sopivan sijaintinsa vuoksi.

Paneelissa olivat mukana puolueen puheenjohtajaehdokkaat Petri Honkonen (kuvassa vas.), Katri Kulmuni, Annika Saarikko ja Ilkka Tiainen, varapuheenjohtajaehdokkaat Hilkka Kemppi, Pasi Kivisaari ja Riikka Pakarinen sekä puoluesihteeriehdokas Riikka Pirkkalainen. Paneelin juonsi Keskustan entinen kansanedustaja Aila Paloniemi (kuvassa oik.).

Tilaisuuden luonteesta johtuen puheenvuoroissa keskityttiin pääosin Keskustan politiikan linjauksiin valtakunnallisella tasolla. Ainoa paikallisesti kiinnostava kysymys nousi esille tammijärveläisen Hannu Heinosen yleisökysymyksen myötä. Heinonen kysyi ehdokkailta, sallisivatko nämä tuulivoimaloiden rakentamisen Päijänteen rantamaisemiin.

Panelistien vastaukset eivät ehkä olleet tuulivoimakriitikkona tunnetulle Heinoselle mieleen, sillä lähes kaikki olisivat sallineet tuulivoimarakentamisen. Tosin tässä tapauksessa vastauksissa lienee ollut kyse yleisestä myönteisestä suhtautumisesta tuulivoimaan, eikä kannanotosta Heinosen tarkoittamaan Salolan tuulivoimahankkeeseen.

Paneelitilaisuudessa oli paikalla noin 50 henkeä, joista huomattava osa oli muualta Keski-Suomesta tulleita. Keskustan puoluekokous pidetään 4.–5.9.

Markku Parkkonen

Tagged with →