Joutorock kokosi lauantaina väkeä Joutsan pankkiaukiolle nauttimaan kovasta kotimaisen musiikin kattauksesta. Tapahtuman avasi takavuosien supersuosikki Dingo, joka tarjoili tunnettuja kasarihelmiään ja sai heti alkuillasta osan lavan eteen kerääntyneestä yleisöstä tanssimaan.

Dingon jälkeen lavalle nousi menon astetta raskaammalle vaihteelle ohjannut Kotiteollisuus. Jouni Hynysen ja kumppaneidensa keikkasetissä kuultiin biisejä bändin vuosien varrelta, niin vanhempaa kuin uudempaakin tuotantoa.

Hämärän tultua yleisöä viihdytti Arttu Wiskari. Wiskarilla on kansanmiehen maine ja se näkyi myös Joutorockissa; lupsakan oloisen artistin tavallisen arkiset lyriikat upposivat yleisöön ja ne myös tunnettiin niin, että Wiskarin laulattaessa kuulijoitaan nämä olivat lauluissa mukana.

Arttu Wiskarin jälkeen lavalla vieraili yllätysesiintyjä, Radio Suomipopin Aamulypsystä tuttu Hovimuusikko Ilkka. Festari-illan päätti runsaat neljäkymmentä vuotta sitten uransa aloittanut ja edelleen tiukkoja keikkoja vetävä suomirockin legenda Popeda.

Joutorockin avasi kasarihelmiään yleisölle tarjonnut Dingo.

Kyläfestivaalina markkinoituun, nykymuodossaan toista kertaa järjestettyyn Joutorockiin myytiin tapahtuman pääjärjestäjänä toimineen Visa-Matti Kuitusen mukaan noin 2.300 lippua. Järjestäjän kantilta katsoen festarit sujuivat Kuitusen mukaan erinomaisesti.

– Ne menivät tosi hyvin, ei mitään ihmeellisyyksiä, Kuitunen kertoi maanantaina Joutsan Seudulle.

Koronavirustilanne on asettanut yleisötapahtumille tänä vuonna ajoittain hyvinkin tiukkoja rajoituksia ja tämänhetkiset rajoitukset jouduttiin huomioimaan myös Joutorockin järjestelyissä. Järjestäjätaholle se teetti Kuitusen mukaan viime vuoteen verrattuna huomattavasti enemmän työtä sekä etukäteen suunnitteluvaiheessa että tapahtuman toteuttamisessa.

Paikan päällä koronatilanne oli huomioitu esimerkiksi rajaamalla alueita osioihin, joihin pääsi vain tietty määrä ihmisiä, järjestämällä istumapaikka-alueita, joissa jokaiselle asiakkaalle löytyi istumapaikka, sijoittamalla pöydät turvavälit huomioiden ja lisäämällä anniskelutiskien määrää anniskelun jonoutumisen välttämiseksi.

Toisena lavalle noussut Kotiteollisuus laittoi illan avausesiintyjän jälkeen menon astetta raskaammalle vaihteelle.

Henkilökuntaakin piti olla Kuitusen mukaan enemmän, esimerkiksi järjestyksenvalvojia oli poliisin määräyksestä viimevuotisen 23 sijaan 35. Näin esimerkiksi siksi, että kulunvalvonta olisi tarkempaa ja tarvittaessa ihmisiä pystyttäisiin ohjailemaan paremmin.

– Oli huomattavasti erilaisempi järjestelypaletti kuin esimerkiksi viime vuonna, Kuitunen summasi koronatilanteen järjestelyyn tuomia muutoksia.

Joutorockissa julkistettiin myöhään lauantai-iltana tieto siitä, että tapahtuma järjestetään myös ensi vuonna. 14.8.2021 järjestettävien festareiden pääesiintyjä on Uriah Heep. Lisäksi lavalle nousee ainakin Martti Servo.

Illan päätti suomirockin legenda Popeda. Pate Mustajärvi ja kumppanit osoittivat, että runsaat 40 vuotta sitten perustettu Popeda on edelleen iskussa.

Tarja Kuikka

Katso lisää kuvia Joutorockista:

Tagged with →