Luhangan kirkonkylällä oli lauantaina jopa tungoksen tuntua, kun keskustaajamassa pidettiin ensimmäiset Luhangan elomarkkinat. Myyjiä oli 20–30 kappaletta ja yleisöä kävi mukavan tiuhaan.

Kävijämäärästä on vaikea tehdä arviota, mutta ainakin Luhangan Lionsien letunpaistopisteen lettutaikinasta kauhottiin viimeisiä ennen kello 11.00, eräs myyjä kertoi myyneensä liki pari sataa karjalanpiirakkaa pariin tuntiin ja koska parkkitila loppui keskustasta kesken, niin elomarkkinoiden voidaan näillä tiedoin todeta olleen menestys.

Käytännön järjestelyt oli hoitanut reilu vuosi sitten Luhankaan muuttanut Lauri Laisi. Hän oli tyytyväinen niin myyjien kuin paikalle tulleiden lukumäärään, eikä aurinkoisessa kelissäkään ollut moitteelle sijaa.

– Sain ajatuksen organisoida lauantaisten lähitorien jatkeeksi tällaisen kesän viimeisen ison markkinatapahtuman. Täällä on maalaismarkkinahenkisesti myyjiä laidasta laitaa, ja tavoitteena oli viedä koota väki yhteen ennen koulujen alkua. Ostajia on ollut yllättävän vilkkaasti liikkeellä, taustoitti Laisi järjestelyitä.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Kunnanviraston parvekkeelta saattoi todeta, että myyjiä ja markkinaväkeä oli liikkeellä tavanomaista arkea enemmän.

Lauri Laisi oli keskeinen organisaattori, kun Luhangan elomarkkinat pidettiin ensimmäistä kertaa keskustaajamassa lauantaina.

Tagged with →