Joutsan loppukesän kulttuuritarjontaan on vakiintunut kolmen kansallisoopperan tenorin pitämä konsertti Maapirtin tiloissa Marjotaipaleessa. Tenorit Olavi Suominen, Joonas Eloranta ja Jere Martikainen esittivät ooppera- ja operettisävelmiä Johannes Karhapään pianosäestyksellä viime lauantaina.

Konsertti oli Joutsan itäisen maa- ja kotitalousseuran järjestämä ja paikalla oli noin 120 lipunmaksanutta kuulijaa. Alun perin tenorit on saatu paikalle sitä kautta, että Olavi Suomisella on perhetuttuja Joutsassa.

Ensimmäisessä konsertissa kolme vuotta sitten oli kuulijoita liki sata, ja mikäli tenoreista on asia kiinni, esiintymisiä jatketaan joka kesä vastaisuudessakin.

– Meillä oikein silmät syttyivät innosta, kun kuulimme, että tapahtuma järjestetään tänäkin vuonna. Tulimme erittäin mielellämme tänne Marjotaipaleeseen pitämään konserttia, ja toivottavasti tilaisuudet saavat jatkoa tulevina kesinä, totesivat tenorit.

Maapirtin akustiikkaa esiintyjät kehuivat kilpaa, ja 19 esitettyä sävelmää olivatkin malliesimerkkejä siitä, mitä tarkoittaa koulutetun äänen käyttö laulutaiteessa. Suvereenisti ammattinsa hallitsevat tenorit pitivät yleisöä otteessaan myös rentojen välispiikkien ja esiintymistaitojensa avulla.

Tenorit kertoivat harjoitelleensa viikosta kahteen Maapirtin konsertin sävelmiä. Ohjelmistossa kuultiin muun muassa Verdiä, Wagneria, Schubertia ja Merikantoa.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Kansallisoopperan tenorit Jere Martikainen, Olavi Suominen ja Joonas Eloranta esiintyivät lauantaina Maapirtillä Johannes Karhapään pianosäestyksellä.