Joutsan kylällä riitti lauantaina pärinää ja pörinää, kun Joutsa Chopper Show pidettiin Valkoisen talon pihapiirissä. Jo järjestyksessään 17.tapahtuma kokosi satoja motoristeja moottoripyörineen. Tänä vuonna samana päivänä ympäri Suomea järjestettiin lähes parikymmentä samanlaista tapahtumaa, mutta se ei näyttänyt Joutsan tapahtuman osallistujamäärään juurikaan vaikuttavan. Virallisen tapahtuma-alueen sisällä yleisöäänestyksen perusteella eniten ääniä saaneita moottoripyöriä palkittiin eri kategorioissa. Kilpailupyörien ja autojen lisäksi kirkonkylälle oli saapunut satoja moottoripyöriä ja yleisöä liikkui koko päivän mukavasti.

Joutsalaiset Mira Toivonen ja Arto Hämäläinen sekä lapset Arttu, Aatu ja Miia Hämäläinen olivat saapuneet paikalle koko perheen voimin. Kiinnostus moottoripyöriin on sekä lapsilla että perheen vanhemmilla ja tapahtumaa olikin odotettu koko kesä. Nähtävää ja tutkittavaa riitti, eikä vielä muutaman tunnin kiertelyn jälkeenkään kenelläkään ollut kiirettä kotiin. Perhe aikoi myös äänestää, poikien yksi ehdotus oli vaunullinen menopeli upeine valoineen.

– Parasta täällä on ehdottomasti pärinä, totesi Arttu Hämäläinen.

– Kyllä minustakin tuo pärinä ja rento tunnelma ovat parhaita juttuja, Mira Toivonen komppasi muun perheen puolesta.

Ismo Penttinen saapui tapahtumaan ajaen Konginkankaalta vuoden 1962 ajopelillään. Viisitoista vuotta sitten ensimmäisen moottoripyöränsä ostanut Penttinen on Joutsan vakiokävijä. Rento tunnelma, tutut ja sopiva ajomatka johdattavat Penttisen pyörän nokan vuodesta toiseen Joutsaan.

– Täällä otetaan rennosti, ajellaan ja tavataan tuttuja. Ei siinä muuta tarvita, että tapahtuma on onnistunut ja tänne haluaa ajaa vuodesta toiseen uudelleen. Näitä tapahtumia tarvitaan, jotta saman alan ihmiset pääsevät toistensa kanssa kommunikoimaan kasvokkain. Täällä ei ole minkäänlaisia paineita rakentajalla, kertoo Classic Custom-sarjassa kolmanneksi tullut Penttinen.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Ismo Penttinen (oik.) ajeli aamulla tapahtumaan kaverinsa kanssa Konginkankaalta.

Alueelle lipun ostanut yleisö sai äänestää mieleisiään moottoripyöriä.
Ihaltavia menopelejä riitti rutkasti myös virallisen tapahtuma-alueen ulkopuolella.
Yleisöllä riitti katseltavaa ja pohdittavaa, mille pyörälle antaa äänensä.
Myös muutamia vanhoja autoja oli mukana näyttelyssä.
Musiikista vastasi Rodeo, jonka solistina toimi joutsalaislähtöinen Topi Suuronen.