Leivonmäen urheilukentällä järjestettiin viime keskiviikkona leikkimieliset kyläkisat, joilla jatkettiin viime kesänä henkiin heräteltyä kyläkisojen perinnettä. Leivonmäki-Seuran järjestämään tapahtumaan oli kutsuttu eri puolilta pitäjää ja osin naapuristakin kahdeksan joukkuetta, jotka kilpailivat erilaisia taitoja vaativissa lajeissa.

Pisteistä kamppailtiin muun muassa puujalkakävelyssä, tikanheitossa, jalkapallossa, vauhdittomassa syrjähypyssä, ketjunheitossa sekä illan päätöslajissa pussitappelussa. Muissa lajeissa jokaisen joukkueen kaikki jäsenet pääsivät näyttämän taitojaan, mutta pussitappeluun osallistui kustakin joukkueesta vain yksi kilpailija.

Kisojen voittajaksi selviytyi peräti kolmesta lajista illan aikana voiton napannut Leivonmäen Pyryn joukkue. Hopealle sijoittui Luhangan joukkue ja pronssille Joutsan Pommi. Kukko Racing oli neljännellä sijalla, JoSePa viidentenä ja kuudennen sijan jakoivat Tiistaitiimi, Kangasniemen Kalske ja Etu-Ikolan edelläkävijät.

Tarja Kuikka

Katso lisää kuvia kisoista:

Kukko Racingin muut kilpailijat seurasivat Annukka Iikkasen suoriutumista puttauskilpailussa.

Pussitappelun ohella yksi haastavimmista lajeista oli puujalkakävely. Kävelyvuorossa Tiistaitiimin Riku Gylden.

Jalkapallokisassa vuorossa Leivonmäen Pyry. Matti Kivekäs keskittyy potkuun, taustalla seuraa joukkuetoveri Saara Ilmonen.

Vauhditon syrjähyppy vaikuttaa helpolta, mutta ei välttämättä ole sitä. Hyppyvuorossa Luhangan joukkueen Eero Aro, jonka suoritusta seuraa mittamiehenä toiminut Matti Kosonen.

Tikanheittoa Joutsan Pommin malliin. Heittovuorossa Kati Lavia, taustalla kannustavat Martti Kuitunen ja Väinö Koistinen.

Ketjunheittovuorossa Etu-Ikolan edelläkävijöiden Timo Sipilä.

Ylimmässä kuvassa pussitappelun alkukarsinnoissa kohdanneet Luhangan joukkueen Tino Toivonen (vas.) ja Joutsan Pommin Martti Kuitunen. Toivonen voitti Kuitusen ja tasapainoili lopulta joukkueelleen koko pussitappelun voiton.

Katso video kyläkisoista: