Toissa viikonloppuna järjestetty Suonteen regatta osoitti, kuinka tärkeitä virkistysalueita seutukunnan vesistöt ovat. Regatassa Möykkysaareen kokoontui erinomaisen hyvän kesäsään innoittamana toistasataa veneilijää, joista suurin osa lienee ollut Suonteen vapaa-ajanasukkaita. Suonteella onkin veneilyyn loistavat olosuhteet: veneluiskia on useita, samaten nuotiopaikkoja ja laavuja. Ja mikä tärkeintä, järvelle on jo vuosia sitten tehty turvallinen veneilyreitistö. Kun vielä huomioi eteläisen Suonteen poikkeuksellisen kirkkaan veden, ei ole ihme, että järvellä riittää vilskettä kesällä.

Hienoja vesistöjä seudulla on toki muitakin. Luhangan kirkonkylän sekä Rutalahden sijainti Päijänteen sylissä antaa kylille aivan oman saaristolaisen mausteensa. Joutsan kirkonkylällä Angesselkä ja Joutsansalmi taas muodostavat tärkeän kesäkeitaan niin uimareille, kalastajille kuin huviveneilijöillekin.

Nykyään myös ymmärretään varsin hyvin vesistöjen arvo. Esimerkiksi Luhankaan on vastikään rakennettu uusi venesatama ja Joutsa puolestaan satsaa varsin mukavasti Suonteen veneilyreitistön ylläpitoon. Myös vesien puhtaudesta huolta kantavat kansalaiset toimivat nykyään aktiivisesti. Kaikki tämä on tärkeää työtä vakikuntalaisten, loma-asukkaiden ja turistien viihtyvyyden eteen.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →