Työttömien määrä laski Joutsassa kesäkuussa. Työttömiä oli Joutsassa kesäkuun lopussa 240 henkilöä, kun kuukautta aiemmin lukema oli 257 henkilöä. Vuoden takaiseen tilanteeseen on nousua tullut yli kolmanneksen, sillä viime vuoden kesäkuun lopussa Joutsassa oli työttömänä 174 henkilöä.

Luhangassa työttömien määrään tuli kasvua kesäkuussa yhden henkilön verran. Kunnassa oli kesäkuun lopussa työttömänä 31 henkilöä. Vuoden takaisesta tilanteesta Luhangan työttömyys on melkein kaksinkertaistunut, sillä kunnassa oli vuosi sitten kesäkuun lopussa työttömänä 17 henkilöä.

Luhangan kunnan työttömyysaste (11,7) oli maakunnan pienin. Joutsan työttömyysaste oli kesäkuun lopussa 13,7 ja koko maakunnan työttömyysaste 17,8. Pahin työttömyystilanne oli kesäkuun lopussa Saarijärvellä, jossa työttöminä oli peräti 21,7 prosenttia työvoimasta.

Markku Parkkonen

Tagged with →