Viime torstaina Joutsan urheilukentällä tehtiin pinnoitustöitä. Yksi korjattava kohde oli pituushyppypaikka, jossa pinnoitetta uusittiin lankun molemmin puolin noin metrin verran. Alueelle oli laitettu asianmukaiset huomioteipit, mutta torstai-illan ja perjantaiaamun aikana uudelle pinnoitteelle oli ilmestynyt pyörällä ajettu ura.

– Suhteellisen hyvin kenttä on säilynyt vuosien mittaan. Mutta nyt tällainen pieni, jokseenkin ikävä ilkivallan teko tapahtui. Näkyvä ja pysyvä ura tuoreeseen pinnoitteeseen ajelusta jäi, kommentoi Joutsan Pommin seuravalmentaja Mika Sirkka.

 Joutsan urheilukentällä seiväs- ja korkeushyppytelineet patjoineen ovat vapaasti kaikkien käytettävissä. Sirkka kannustaa ihmisiä liikkumaan urheilukentällä ja harjoittelemaan eri lajeja, mutta asianmukainen välineiden käyttö tulee muistaa. Esimerkiksi harmillisen usein korkeushyppypatjan sadesuojana toimiva pressu on otettu pois, eikä sitä käytön jälkeen laiteta takaisin paikalleen. Osa käyttäjistä myös roikkuu tahattomasti telineissä, mikä ei myöskään kuulu välineiden asianmukaiseen käyttöön.

– Myöskään scoottailu, polkupyöräily tai mopoilu ei urheilukentän aitojen sisäpuolelle kuulu, vaan ulkopuolella on hyvät radat näiden harjoittamiseen, toteaa Sirkka.

Jonna Keihäsniemi

Tagged with →