Lauantaina ravintola Etappi järjesti monien vuosien jälkeen soutukilpailut Luhangassa. Kisa toteutettiin yhteislähtönä ja soutureitti kiersi Luhanksaaren ympäri, kunnan vierasvenesataman toimiessa lähtö- ja maalipaikkana. Kilpaveneillä ei ollut kilpailuun asiaa, vaan ainoastaan perinteinen soutuvene oli sallittu kulkuväline. Sarjoja oli miehille ja naisille, sekavenekunnat osallistuivat miesten sarjaan. Kaikille pakollisena varusteena oli pelastusliivit. Venekunnassa sai olla enintään kaksi soutajaa.

Voittoon souti ylivoimaisesti yksinään kisannut luhankalainen Timo Salonen. Salonen on aikoinaan kisannut Luhanka-souduissa sekä yksin että kahden hengen joukkueessa. Kisa sujui voittajan mukaan mukavasti kivalla ja tutulla reitillä. Hieman isolla selällä puhaltanut tuuli antoi haastetta kisaan. Paljon elämässään soudellut Salonen oli toiveikas, että kilpailu saisi jatkoa myös tulevina vuosina.

– Kyllä tämä oli kiva ja rento kilpailu ilman minkäänlaista kynnystä. Olisihan se mukava, jos tästä saataisiin elvytettyä uusi perinne ja tapahtuma Luhangan kesään, toteaa Salonen.

Luhanka-soutu oli suosittu kilpailu 1980- ja 1990-luvuilla. Muisteluiden mukaan viimeinen Luhanka-soutu järjestettiin vuonna 1998 Lomakeitaan rannassa. Paikalla oli silloin yleisöä reilut 500 henkeä ja soutujen lisäksi oli oheisohjelmaa.

Tulokset: Naisten sarja: 1) Meku Vallden-Lind ja Henni Lind. Miesten/sekasarja: 1) Timo Salonen, 2) Sami Vilkman ja Jussi Vilkman, 3) Juha ja Vuokko Vallin, 4) Kimmo Virtanen ja Niko Onkeli, 5) Kaijus Tölli ja Elia Tölli, 6) Pia Wallenius ja Jyrki Bonsdorf.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Seitsemän venekunnan voimin kisattiin Luhanksaaren ympäri kiertäneellä reitillä.

Luhankalainen Timo Salonen vei voiton ja oli samalla ainut yksin kilpailuun osallistunut.

Tagged with →