Heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna yleisurheilun kilpailuruletti pyöri kiivaana ja mukana pyörimässä olivat Joutsan Pommin nuoret urheilijat. Lauantaina 4.7. Sastamalassa kisattiin Timanttikisat, jossa mukana oli Veera Reponen. Hän osallistui sateisessa ja tuulisessa säässä käydyissä kisoissa T15-sarjan 100 m juoksuun. Tuloksena oli kovatasoisessa kisassa kolmossija uudella ennätysajalla 12,94. Eroa kakkosijaan ja Emmi Saveniukseen jäi vain kaksi sadasosaa. Veera on kouliintunut kovien tykkistarttaajapoikien kanssa käydyissä monissa harjoituksissa mainioksi lähtijäksi ja nytkin hän johti kisaa vielä puolimatkassa. Kun juoksun loppu alkaa kulkea paremmin, ovat maan muut kärkitytöt vielä enemmän hätää kärsimässä! Tällä hetkellä Veeran sijoitus kovan ikäluokkansa tilastossa 100 m matkalla on viides.

Tuusulassa käytiin Keski-Uudenmaan yleisurheilun järjestämät kisat viikonloppuna perjantaista sunnuntaihin. Kisat keräsivät kaikkiaan 600 osallistujaa, joten keskimääräistä suuremmat kisat tälle kesälle olivat kyseessä.

Pommista mukana olivat Olivia Fagerholm, Luukas Kemppainen, Veera Reponen, Benedict Seppälä sekä Valtteri Virtanen. Perjantaina 3.7. Bene ja Luukas osallistuivat P15-sarjan pituushyppyyn. Ensin molemmilla oli hieman vaikeuksia askelmerkin kanssa, mutta kun se löytyi niin Benen kohdalla mittatikkua siirrettiin lukemiin 561 ja Luken 536. Sijoitukset olivat kolmas ja kuudes. Benen tulos on ikäluokan selkeä kärkitulos maassamme tänä vuonna.

Lauantaina 4.7. kilpailivat Luukas 300 metrillä ja Bene kuulassa. Luukas otti tavoitteekseen SM-kisarajan 40,60 ja alittikin sen tuloksellaan 40,02 mikä on nyt siis uusi ennätyslukema. Sijoitus kisassa oli toinen. Benen kuulakisan aikana satoi varsin runsaasti, mikä ei parantanut tuloksenteon olosuhteita. Bene tyytyi tulokseen 11,73 jolla toki tuli eroa kisan kakkoseen kaksi metriä.

Sunnuntaina 5.7. pommilaiset tekivät kaikkiaan kuusi lajisuoritusta. Olivia Fagerholm kolmiloikkasi hienosti viimeisellä hypyllään reilun ennätysparannuksen ja nappasi pronssisijan T12 -sarjan kuudentoista tytön kilpailussa tuloksella 8,78. 1000 metrillä sijoitus oli 11. ja samalla syntyi ennätystulos 3.55,17.

Sadan metrin juoksun kipaisivat Valtteri, Luukas sekä Veera. Valtteri juoksi ennätyksensä 12,44 sarjassa P14 ja sijoittui kakkoseksi. Tällä tuloksella hän on Suomen tilastoissa ikäluokassaan neljänneksi nopein. Edellä on samasta seurasta eräs kolmetoistavuotias. Luukas nosti itsensä P15-sarjassa hyvällä loppuvedolla pronssille ajalla 12,21. Veeran ja Espoon Tapioiden Elmiina Siikalan kamppailua sadalla metrillä odotettiin mielenkiinnolla, koska edellisenä päivänä Veera oli mennyt Elmiinan ohi kesän tilastoajoissa. Tällä kertaa oli Elmiinan vuoro nokittaa, kun hän voitti juoksun ennätysajallaan 12,87. Hyvin juoksi jälleen Veerakin sijoittuen kakkoseksi ajalla 12,96. Auringon paistaessa todettiinkin huumorilla huonon sään sopivan Veeralle paremmin tuloksentekoon. Benen 60 m juoksua sarjassa P13 jännättiin etukäteen, koska tiesimme hänen olevan kovassa kunnossa. Juoksun edetessä Benen ylivoima ilmenikin selkeästi. Lopputuloksena oli uusi ennätys ja ikäluokan uusi kärkiaika tänä kesänä Suomessa. Samalla Lahden piirin uusi ennätys 13-sarjassa kirjataan nyt lukemin 7,69.

Viikonlopun lopputulos oli Pommin urheilijoille 9 mitalisijoitusta, 6 omaa ennätystä, yksi uusi SM-kisarajan rikkominen, kaikkiaan 8 A-luokan tulosta ja runsaasti elämyksiä kovista kisoista ja omien rajojen hakemisesta. Hieno suoritus pienen seuran urheilijoilta!

Pommin nuorten ja muidenkin urheilijoiden edesottamuksia voi tulla seuraamaan seuraavan kerran Joutsassa maanantaina 13.7. jolloin kentällä pidetään yleisurheilukilpailut. Samalla voi käydä koeistumassa kentän uuden katsomon sekä nauttimassa kisojen urheilullisen annin lisäksi kioskin tarjonnasta.

Mika Sirkka

YLÄKUVA: Veera Reponen ja Elmiina Siikala kävivät kovan kamppailun KUY-games -kisojen voitosta.

Tagged with →