Vaikka ravintola Kellari oli keväällä koronaepidemian vuoksi kuukausien ajan kiinni asiakkailta, painettiin suljettujen ovien takana pitkää päivää. Muutaman viikon pituiseksi suunniteltu pieni pintaremontti muuttuikin muutaman kuukauden täysremontiksi, kun aikaa kerrankin oli. Henkilökunta oli vahvasti mukana suunnittelussa ja remontissa. Kesäkuun alussa tilat päästiin avaamaan asiakkaille ja työt saatiin juuri ajoissa valmiiksi.

– Käytännössä Kellari laitettiin täysin uusiksi. Pintoja maalattiin, uusi tiski rakennettiin ja kaikki kalusteet menivät vaihtoon, kertoo yrittäjä Visa-Matti Kuitunen.

Uudessa tyylissä on vaikutteita Keski-Euroopasta, tosin pienellä rosoisuudella höystettynä. Uudistuksilla haettiin panimoravintolan tunnelmaa, joka on yrittäjän mielestä tavoitettu.

– Kellari oli ennen hieman pimeä ja hämyinen tunnelmaltaan, mutta nyt uudistuksessa lisäsimme valaistusta ja tila on avarampi kuin vuosiin, toteaa viisi vuotta ravintolaa pyörittänyt Kuitunen.

Tilojen remontin lisäksi ruokalista laitettiin samalla rytinällä uusiksi. Päivitetystä menusta löytyy muun muassa pitkään haudutettuja lihaa, erilaisia makkaroita sekä kalaa. Myös paikallisuutta haluttiin lisätä, ja nyt lohet tulevat Hartolan Tainionvirrasta ja muikut Suonteesta.

– Mielestäni Kellari täyttää nyt panimoravintolan yleiskriteerit ja ruoka on sillä tasolla, millä pitääkin. Paljon on positiivista palautetta tullut, joten eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen, summaa Kuitunen.

Kellarin tiloihin rakennettua panimoa ei puolestaan ole vielä saatu toimintaan. Heinäkuun alkuun suunniteltu oluen lanseeraaminen siirtynee muutamalla viikolla eteenpäin vielä matkalla olevien laitteiden vuoksi.

– Kaikki olisi täällä päässä valmista tuotannon aloittamiseen, mutta laitteiden toimitus on viivästynyt. Heti kun saamme ne, menee viisi viikkoa ensimmäisen oluen valmistumiseen. Sahdista kyllä saamme ensimmäisen erän jo kolmen viikon päästä, toteaa Kuitunen.

Jonna Keihäsniemi

Visa-Matti Kuitunen kertoo uudistuksen tuoneen muun muassa ravintolaan valoisuutta ja ruokalistaan paikallisuutta.