Juhannuksen alla Luhangan Kurssi- ja kuntokeskuksessa Kesäniemessä järjestettiin jo perinteiseksi muodostunut Luhangan Väreen tennisjaoston mestaruusturnaus. Jokavuotisen turnauksen osanottajien rungon muodostavat Luhankaan ja tennikseen tykästyneet ulkopaikkakuntalaiset, joilla ei ole paikkakunnalle mitään sukuyhteyksiä.

Alun perin tennisporukka päätyi Luhankaan paikkakunnan kesäasukkaan Oskar Vahervuoren vieraaksi ja osallistumaan Luhangan katusählyturnaukseen Ainalan Dynamon joukkueessa. Myöhemmässä vaiheessa keksittiin, että sählyn sijaan urheilulliset herrat voisivat pelata kesäisen tennisturnauksen. Välillä turnaus on pelattu Joutsenlammen kentillä Joutsassa, mutta Kesäniemen tenniskeskus on viime vuosina vakiintunut pelipaikaksi. Turnaus järjestetään kutsukilpailuna.

Tämän vuoden turnaukselle antoi erityistä painoarvoa se, että osallistujien joukossa oli vanha Luhangan-kävijä ja tunnettu tennismies Ilkka ”Reetu” Sysimetsä, joka laulajana tunnetaan taiteilijanimellä Frederik. Kuten muillakin artisteilla, myös Reetulla oli koronavirus tyhjentänyt keikkakalenterin, joten aikaa löytyi myös Väreen turnaukselle.

Sysimetsä muisteli pelien lomassa aiempia vierailujaan Luhangassa. Luhangan Lomakeitaan kulta-aikoina Frederik esiintyi moneen otteeseen paikkakunnan kesätansseissa. Erään kerran Luhangan-vierailusta meinasi seurata porttikielto Kesäniemen tenniskeskukseen.

Sattui nimittäin niin, että Frederikin Lomakeitaan-keikan aikaan Luhangassa oli myös tarjolla yleisölennätystä helikopterilla. Innokkaana tenniksenpelaajana Sysimetsä päätti tilata helikopterikuljetuksen Lomakeitaalta Pien-Päijänteen yli Lempään Kesäniemeen.

Suunnitelmassa oli kuitenkin yksi heikko kohta: Kesäniemen tenniskentät ovat niin sanottuja massakenttiä, joiden pinta on siis hienojakoista savikiveä. Helikopterin saapuminen massakenttien läheisyyteen aiheutti kenttien pintamateriaalin pöllyämisen lähimetsikköön, mikä ei luonnollisesti kenttien hoitajaa ilahduttanut.

Aivan varmaa muistikuvaa vuosien takaisesta tapahtumasta ei enää taiteilija Sysimetsälläkään ollut, mutta hän arveli saaneensa tuolloin ainakin jonkinasteisen porttikiellon Kesäniemeen.

Joka tapauksessa mahdollinen porttikielto oli viimeistään tänä kesänä vanhentunut ja Sysimetsä pääsi osallistumaan turnaukseen.

Itse turnauksessa kävi niin, että voiton vei Pekka Parikka, hopealle tuli Jarkko Viheriävaara ja kolmanneksi Mikko Myyryläinen. Sysimetsä hävisi pronssiottelun eli sijoittui neljännelle sijalle.

Markku Parkkonen

Yläkuvassa: Väreen tennisturnauksessa olivat mukana muiden muassa Jussi Stucki (vas.), Ilkka ”Reetu” Sysimetsä ja Pekka Parikka.

Tagged with →