Toukokuun työttömyys- ja väestötilastoista saatiin vaihteeksi hyviä uutisia Joutsan seutukunnalle. Työttömyys oli toukokuussa laskenut sekä Joutsassa että Luhangassa. Joutsassa oli toukokuun lopussa 257 työtöntä (työttömyysaste 14,7 %) ja Luhangassa 30 työtöntä (11,3 %). Laskua oli Joutsassa tullut kuukauden aikana 4,5 % ja Luhangassa 9,1 %.

Luhangassa väestö kasvoi vuoden viiden ensimmäisen kuukauden aikana neljällä henkilöllä. Kasvu johtui kunnan positiivisesta muuttoliikkeestä. Joutsassakin nettomuutto oli selvästi plussalla, mutta luonnollinen väestönkehitys (syntyneet miinus kuolleet) vielä enemmän miinuksella. Joutsan väestö väheni tammi-toukokuussa 17 henkilöllä.

Joutsassa asui toukokuun lopussa 4.359 henkeä, Luhangassa 694 henkeä ja koko seutukunnalla siis 5053 henkeä.

Markku Parkkonen

Tagged with →