Korona-epidemian takia tänä vuonna ei ole valtakunnallista tiekirkkoa. Osa seurakunnista avaa kirkon ovet tänäkin kesänä, kuten on tehty silloinkin, kun ei vielä tiekirkkoa ollutkaan Suomessa. Kesäkuussa kävin kirkon nettisivuilla ja silloin yli 50 kirkkoa oli ilmoittanut aikataulun tämän kesän kirkkoesittelyyn. Tiedot aukioloaikatauluista löytyvät seurakuntien ja kirkon nettisivuilta. Miksi kirkon ovet pitäisi pysyä kiinni, kun tällä hetkellä muitakin ovia avataan maassamme koronan jäljiltä? Jos tilanne muuttuu, voidaan käytäntöä muuttaa välittömästi.

Mielestäni mahdollisimman monessa seurakunnassa tulisi olosuhteiden mukaan avata ovet. Olemme olleet puolisoni Ailan kanssa useita kertoja tiekirkko-opaana.

Opaana ollessa voi kokea monia yllättäviä kohtaamisia. Oli mieluisa yllätys kohdata tiekirkossa entinen koulukaveri, jonka kanssa olin kulkenut yhteistä koulutietä ja käynyt laulamassa äitienpäiväjuhlissa Pärnämäen kansakoulussa.

Joutsan kirkkokin on vapaaehtoisten tiekirkko-oppaiden avulla auki tänäkin vuonna.

Hyvää ja lämmintä kesää!

Niilo Nieminen
Joutsan seurakunta

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →