Maanantaina 15.6.2020 Joutsan kunnanvaltuusto hyväksyi vuoden 2019 tilinpäätöksen. Kokouksessa esitettiin kiitokset tuloksesta ainakin henkilöstölle, mutta haluaisin korostaa, että jokainen Joutsan kassaan veroeuronsa kantanut verovelvollinen ansaitsee yhtä suuren kiitoksen!

Vaikka olen pienituloinen, kertyi maksettavaa kunnallisveroa vuodelta 2019 reilu kuusi tuhatta euroa. Toivonkin, että kuntatalouden edelleen kiristyessä tilittämiäni euroja arvostetaan ja tarkoin ja vastuullisesti mietitään niiden käyttöä. Tätä samaa toivovat varmasti kaikki muutkin.

Arvostan kunnan tarjoamia palveluita kuten terveydenhuolto, kulttuuripalvelut, koulutus, infra jne. nehän olen ostanut maksamillani veroilla. Tulevaisuus on kuitenkin täynnä epävarmuutta. Muutaman vuoden päästä saattaa olla, että kunnan järjestettäviksi määritellyt tehtävät ovat muuttuneet, samoin verotusoikeus mahdollisesti osin kadonnut. Miten selviämme mittavien investointiemme kustannuksista? Olemmeko osa suurempaa kokonaisuutta? Selviämisestä jokaisen on kannettava vastuunsa, niin kunnan kuin kuntalaisenkin. Toivotan meille kaikille sisua ja periksiantamattomuutta – ja ihanaa kesää.

Iiris Ilmonen

Puheenvuoro-palstan kirjoitukset ovat Joutsan Seudun lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tagged with →