Joutsan kunta pani toukokuussa Oravakiven entisen leirintäalueen rakennukset myyntiin huutokauppaan purettavaksi ja poissiirrettäväksi. Ratkaisu oli hieno, sillä kohteet herättivät laajaa kiinnostusta ja huutoja tuli hyvä määrä. Kohteet olivat esillä julkisen sektorin Kiertonet-huutokauppasivustolla

Leirintäalueen kahvilana toiminut päärakennus huudettiin 9.000 eurolla, sauna 3.780 eurolla, aita satasella, wc-suihkutilat kympillä ja grillikatos satasella. Joutsa osti vuonna 2017 noin miljoonalla eurolla Oravakivestä reilun parinkymmenen hehtaarin maa-alueen, joka kaavoitettiin ranta-asuintonteiksi ja yritystonteiksi.

Mukana tuli myös entinen Oravakiven leirintäalue, jolla sijaitsee useita rakennuksia. Niiden maapohja on kaavassa merkitty liike- ja huoltoasemarakennusten korttelialueeksi. Kunta säästi näin huutokaupassa purkukulut ja yksityiset pääsivät edullisille kaupoille.

Joutsan talous- ja hallintojohtaja Antti-Pekka Hokkanen listasi toukokuussa, että myyntiin tulee käytännössä kaikki alueella sijaitseva, mikä vain voisi mennä kaupaksi. Ainoa mikä jäi ulkopuolelle, on niemen kärjessä sijaitseva rakennus.

Ostajalla on oikeus jättää betonirakenteet purkamatta. Kohde myytiin siinä kunnossa kuin se ostohetkellä on, eikä sillä ole takuuta. Ostaja vastaa kohteen turvallisesta irrotuksesta, siirrosta, pakkauksesta ja poiskuljetuksesta sekä niihin liittyvistä kustannuksista. Alueen toivotaan tyhjenevän kesän aikana.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Joutsa myi onnistuneesti huutokaupassa Oravakiven alueelta kunnalle tarpeettomia rakennuksia. Kahvilarakennus huudettiin 9.000 eurolla. Kuva paljastaa, että sadalla eurolla omistajaa vaihtanut valkoinen puuaita on jo haettu pois paikalta.

Tagged with →