Sysmän Säästöpankki ja eteläisessä Päijät-Hämeessä toimiva Helmi Säästöpankki Oy yhdistyvät. Käytännössä yhdistyminen tapahtuu niin, että Sysmän Säästöpankki luovuttaa koko liiketoimintansa Helmi Säästöpankille. Jatkossa nykyiset Sysmän Säästöpankin asiakkaat ovat siis Helmi Säästöpankin asiakkaita. Sysmän Säästöpankki tiedotti asiakkailleen muutoksesta juhannuksen alla.

Yhdistymistä on valmisteltu talvesta lähtien. Pankkien hallitukset ovat allekirjoittaneet liiketoiminnan luovutussuunnitelman 13.5. Liiketoiminnan luovutus on tarkoitus toteuttaa loppuvuodesta 2020.

Päijät-Hämeen pohjoisosissa ja eteläisessä Keski-Suomessa toimivalla Sysmän Säästöpankilla on lähes 5.600 asiakasta, kymmenen työntekijää ja toimipisteet Sysmässä ja Joutsassa. Toimitusjohtaja Ilkka Ahosen mukaan mahdollisella yhdistymisellä ei ole välittömiä vaikutuksia Sysmän Säästöpankin Joutsan tai Sysmän toimipisteisiin tai pankin henkilöstöön.

– Joutsa ja sen ympäristöalueet ovat Sysmän Säästöpankille tärkeää liiketoiminta-aluetta ja yhdistymisellä on tarkoitus vahvistaa kykyä toimia eteläisen Keski-Suomen asiakkaiden vakavaraisena ja monipuolisena pankkipalveluiden toteuttajana, kertoi Ahonen Joutsan Seudulle keväällä.

Eteläisessä Päijät-Hämeessä toimivalla Helmi Säästöpankki Oy:llä on yli 21.200 asiakasta, 37 työntekijää ja toimipisteet Lahdessa, Heinolassa, Padasjoella ja Hollolassa. Pankin liikevoitto oli viime vuonna noin 3,5 miljoonaa euroa, vakavaraisuus 21,4 prosenttia ja tase 314,7 miljoonaa.

Markku Parkkonen