Joutsalaisen Pekka Huikon yritys FID Engineering Oy harjoittaa maahantuontia. Yritys tuo Suomeen saksalaisen Meusburgerin erikoisperävaunuja sekä Penz Crane- ja V-Kran -merkkisiä puutavaranostureita.

Yrityksen ensimmäinen Suomeen tuotu Meusburger-erikoisperävaunu luovutettiin asiakkaalle 10.6. Pertunmaalla. Tilauskannassa on jo kaksi uutta perävaunua Joutsassa ja Luhangassa toimiville yrityksille, ja niiden toimitukset ovat ajankohtaisia kesäkuun lopussa ja syyskuussa. Varsinainen aktiivinen myynti työ aloitettiin tammikuussa 2020.

Huikko kertoo satsanneensa erikoisperävaunujen maahantuontiin tähdänneeseen hankkeeseen ison summan rahaa ja valtavan työmäärän.

– Homma sai alkunsa laajan logistiikka-alan verkostoni kautta viime kuljetusmessuilla, kun Sisu-Auton Timo Alhonen otti yhteyttä ja kertoi tästä mahdollisuudesta. Hän oli kuullut, että Meusburgerilla oli suunnitelmia etsiä uusia vientimaita. Meillä on muutenkin vahvat suhteet Sisuun.

– Periksiantamaton kontaktointi Meusburgerin Venäjän tehtaan johtaja Swen Kubeen ja hyvin suunniteltu business plan auttoivat tekemään sopimuksen Meusburgerin kanssa. Nykyisin toimitamme myös raskaankaluston komponentteja vientiin, erityisesti Meusburgerin Venäjän tehtaalle, taustoittaa Huikko.

Kyseessä on yksi Euroopan johtavista erikoisperävaunujen valmistajista. Tehtaat ovat Saksassa ja Venäjällä. Suurin osa erikoisperävaunuista valmistetaan Venäjän tehtaalla.

– Me suunnittelemme asiakkaan kanssa yhdessä sopivan kuljetusratkaisun ja sitten Meusburger tekee meille siitä oman ehdotuksensa.

Yrityksen voimassa oleva tarjouskanta on tällä hetkellä noin miljoona euroa.

– FID Engineering Oy:n kaikkien osastojen koko vuoden liikevaihtotavoite oli noin miljoona euroa, mutta korona iski aika pahasti. Realistinen luku on tälle vuodelle noin 600.000 euroa. Tavoitteena on kasvaa kannattavasti ja voimakkaasti seuraavat vuodet. Kasvu vaatii pääomaa, huolellista suunnittelua ja sitkeyttä, kertoo Pekka Huikko.

Koronaviruksen aikaan saamat häiriöt sekoittivat kaiken muun lisäksi myös materiaalin ja pääomien hallintaa pahasti. Markkinoiden tilapäisen häiriön aikana yritys etsi uusia asiakkaita, järjesteli logistisia kanaviaan uusiksi sekä kehitti pääomien hallintaansa. Kansainvälisten kumppaneiden kanssa täytyi neuvotella tuotteiden kulun ja valmistuksen hallinnasta. Suurin tämän vuoden markkinointisatsaus on tulevat FinnMetko-messut. Nostureiden ja erikoisperävaunujen lisäksi yritys toimii teollisen internetin ratkaisujen parissa nimellä FID Smart.

Janne Airaksinen

Yläkuva: Kuvassa on juuri asiakkaalle saapunut hyvin raskaiden kuormien kuljettamiseen tarkoitettu Meusburgerin erikoisperävaunu kytkettynä valmiina käyttöön.

Joutsalaisen FID Engineering Oy:n toimitusjohtaja Pekka Huikko kertoo, että erikoisperävaunujen maahantuonnin onnistuminen vaati valtavan määrän työtunteja.

Tagged with →