Joutsan Talomuseo aukeaa yleisölle juhannuksen jälkeen, ja on auki kesällä 2020 ajalla 23.6.–2.8. tiistaista sunnuntaihin. Maanantaisin museo on suljettu. Museota ylläpitävä Joutsan Kotiseutuyhdistys työllistää kolme paikallista nuorta museon kesäoppaiksi.

Heinäkuun alussa museolle saadaan työntekijä jatkamaan viime kesänä aloitettua kokoelmatyötä. Tehtävään valittiin arkeologi ja tekstiilikonservaattori Emma Hartikka.

Juhannuksen jälkeen pääsee museolla pelaamaan myös pakopeliä, jonka ovat suunnitelleet ja toteuttavat kolme paikallista nuorta osana Toivakan-Joutsan 4H:n hallinnoimaa Mahdollisuuksia ja massia -hanketta.

Lauantaina 4.7. kotiseutuyhdistys järjestää museolla Jousan kylän vaiheita -kirjan julkistamistilaisuuden, joka jäi koronapoikkeustilan takia pitämättä kirjan ilmestyttyä keväällä.

Museon rinnelava ja katos ovat vuokrattavissa taas normaalisti tilaisuuksiin.

Markku Parkkonen