Posti keskitti kesäkuun alussa Joutsan, Hartolan ja Sysmän alueen postin jakelun lähtöpisteen Hartolaan. Käytännössä siis esimerkiksi Joutsan alueen jakajat hakevat päivän postin Hartolasta ja ajavat sen jälkeen kierroksensa Joutsassa.

Samalla jakelun reittejä muokattiin jossain määrin uusiksi. Ainakin osalla postinsaajista muutokset ovat viivästyttäneet postin tuloa. Joutsan Seutuun yhteydessä olleet kansalaiset ovat kertoneet saaneensa postin vasta kello 18 jälkeen illalla.

Postin Joutsan alueesta vastaava palvelupäällikkö Pauli Hirvonen kertoo, että jakelureittien muutokset ovat alkuvaiheessa aiheuttaneet postin myöhästymistä.

– Pahoittelen tätä ja pyrimme jatkossa parantamaan palvelua, jotta saamme vakioitua postin jakeluajan, sanoo Hirvonen.

Posti pitäisi jakaa kaikille asiakkaille arkipäivisin klo 18 mennessä. Joutsassa ja Luhangassakin osa postin saajista saanee jatkossakin postin vasta lähempänä iltakuutta.

Posti on myös keskittänyt kirjepostin jakelua siten, että tiistaisin kirjepostia ei jaeta lainkaan ja perjantaisinkin sitä on jaossa vähemmän. Sanomalehdet jaetaan edelleen joka päivä.

Posti on myös vähentänyt Joutsan ja Luhangan alueelta lähtevän postin kirjelaatikoita. Palvelupäällikkö Hirvonen muistuttaa, että kirjeitä on mahdollista lähettää myös laittamalla ne omaan postilaatikkoonsa.

– Kirjeiden lähettäjät voivat pyytää postinjakajalta niin sanotun prikan, jonka voi laittaa omaan postilaatikkoonsa jakajalle merkiksi, että laatikossa on lähteviä kirjeitä. Kirjeet otetaan laatikosta mukaan niinä päivinä, kun lähettäjälle on postia. Postinjakaja ei kierrä kaikkia postilaatikoita läpi automaattisesti ja tarkista onko laatikoissa lähtevää postia esimerkiksi tiistaisin, kertoo Hirvonen.

Markku Parkkonen

Tagged with →