Pommin nuoret avasivat ulkoratakauden

Joutsan Pommin nuoret yleisurheilijat asettuivat radan päähän ensimmäistä kertaa lauantaina 6.6. Jyväskylässä Harju-cup yleisurheilukilpailujen ensimmäisessä osassa. Rajoitusten vuoksi lajimäärää oli supistettu ja urheilijoiden mukana sai olla vain yksi huoltaja.

Olivia Fagerholm hyppäsi T13-sarjan pituudessa tuloksen 371, jolla hän sijoittui kisassa sijalle 9. Olivialla oli vaikeuksia löytää lankulle ja hyppyjen tuloksista jäi siksi puuttumaan 20–30 senttiä. Onneksi tämä ongelma on helppo korjata ja siirtää mittatikkua seuraavalle metriluvulle.

P13-sarjassa Benedict Seppälä porhalsi 60 metrin juoksussa hurjaa vauhtia ajalla 7,61. Tulos olisi monella tapaa ennätystilastoissa korkealle nouseva, ellei takana olisi puhaltanut liian kova myötätuuli (+2,4 m/s). Se ei kuitenkaan himmennä suorituksen arvoa, kakkoseksi juoksussa sijoittunut jäi Seppälästä yli sekunnin. Ikäluokkansa ehdoton kärkimenijä maassa on kyseessä.

Keihäässä Seppälä mittautti kaksi heittoa, joista pidempi kantoi 48,75. Eroa kisan kakkoseen kertyi tässä lajissa yhdeksän ja puoli metriä.

P15-sarjassa Luukas Kemppainen juoksi kesän avauskisan 100 metrin juoksussa ja teki heti ennätyksensä 12,11. Tällä hetkellä myös Kemppainen on ikäluokkansa tilastokärjessä maassa. Samalla rikkoutui A-luokan tulosraja, mikä tietää osanotto-oikeutta ikäluokan SM-kisoihin elokuussa Kotkassa.

Mikkelissä maanantaina 8.6. T13-sarjan kolmiloikkakisaan osallistui Olivia Fagerholm. Jälleen ponnistuslankku oli Isä-Samin mukaan kaukana ponnistuspaikasta, mutta silti talvella hallissa hypätty ennätys parani puolisen metriä tulokseen 8,47. Tällä tuloksella Fagerholm sijoittui kisan kolmanneksi.

Ennätystahtia ja menestyksekkäästi alkoi kisakausi. Jatkoa seuraa lehden ilmestyessä keskiviikkona Lahdessa, jossa Reilu-cup kisaan osallistuvat Benedict Seppälä, Olivia Fagerholm, Luukas Kemppainen, Valtteri Virtanen sekä Veera Reponen.

Kauden ensimmäiset kisat Joutsassa ovat maanantaina 15.6. kello 18. Kentällä nähdään tuolloin kilpailuja lajeissa kuula, pituus ja 300–400 metrin juoksut.

Mika Sirkka