Viime viikolla saatiin valtion lisätalousarviosta iloisia uutisia eri puolelle Suomea. Koronaviruskriisi on saanut valtion kirstunvartija aivan oikein löysentämään kukkaronnyörejä. Valtion varoista tarvitaan nyt elvytysruiskeita koko Suomen talouselämään. Joutsan seutukunnan kannalta paras uutinen oli se, että Hartolan ja Joutsan väliselle Nelostien osuudelle saatiin viimeinkin remonttirahat.

Tässä tapauksessa voi sanoa, että suurempi uutinen olisi ollut, mikäli rahoja ei olisi myönnetty. Normaalioloissakin remonttirahan löytyminen olisi pitänyt olla itsestäänselvyys. Jos remonttia nimittäin ei olisi päästy aloittamaan ensi vuoden loppuun mennessä, olisivat tiesuunnitelmat vanhentuneet ja remontti lykkääntynyt taas vuosilla eteenpäin.

Vaikka remontti tehdään kokonaisuudessaan Hartolan kunnan alueella, sillä on merkittäviä vaikutuksia myös Joutsaan. Lähes kaikki Joutsan vapaa-ajan asukkaat saapuvat etelän suunnasta Nelostietä pitkin. Useita satoja joutsalaisia kulkee työmatkojaan Nelostietä etelään päin. Lisäksi Joutsan Oravakiveen kaavailtu yrityspuisto hyötyy suuresti Nelostien remontista.

Pääkirjoitus on paikallislehti Joutsan Seudun kannanotto kulloinkin esillä olevaan asiaan.

Tagged with →