Keskiviikkoiltana oli Luhangan kirkonkylällä pörinää ja pärinää, kun 23 Harley Davidson -moottoripyörää kuskeineen saapui vierailulle. Jämsästä lähtenyt letka suuntasi johtajansa, Juha ”Väkä” Lehtosen mukaan suurella innolla Luhankaan, sillä koronaepidemian vuoksi kyseessä oli kevään ajokauden aloitus.

– Normaalisti keskiviikkoajot järjestetään viikoittain. Maanantaina kokoontumisrajoitusten löysentyessä enintään 50:een osallistujaan, päätimme heti avata ajokauden, kertoo Lehtonen.

Luhangassa porukka on aiemmin kurvannut ja vieraillut ravintola Etapissa, mutta tällä kertaa kutsu tuli ravintola Reetistä. Talven aikana Lehtonen oli saanut viestiä, että Reeti ottaisi ”harrikkaporukan” mielellään vastaan. Myös somesta oli huomattu, että ravintola ja idyllinen rantamaisema voisi olla mukava ilta–ajelun kohde kesällä.

Harley Davidson Club Finlandilla on yhteensä 12 chapteria, jotka muodostuvat vanhan läänijaon mukaisesti. Keski–Suomen alue on chapter numero seitsemän, ja pääasiassa Luhangassa oli tämän alueen motoristeja. Keskiviikkoajot ovat avoinna myös muiden chaptereiden jäsenille.

Jonna Keihäsniemi

Katso videopätkä tapahtumasta: