Ainakin osa Joutsan seutukunnan korona-aikana kiinni olleista ravintoloista aukeni kesäkuun alussa. Ravintoloissa joudutaan kuitenkin noudattamaan erityisjärjestelyjä.

Olennaisin muutos on se, että lounasruokailijat eivät saa itse annostella ruokaansa seisovasta pöydästä. Ravintola Huttulassa lounasruoka tuodaan pöytiin annoksina. Hotelli Aaton ja Ellin lounaalla taas henkilökunta annostelee asiakkaan toiveiden mukaan ruuan linjastosta lautaselle.

Huttulan yrittäjän Jaakko Ikosen (kuvassa oik.) mukaan ravintolan paikkamäärä on pudotettu puoleen normaalista. Poikkeusmääräykset näkyvät myös Huttulan kahvilassa: kaikki pullat ja leivät ovat yksittäispakattuja ja henkilökunta annostelee kahvin asiakkaalle.

Anniskelumyynnissä asiakas voi hakea juoman baaritiskiltä, mutta tiskille ei saada jäädä notkumaan, vaan juomat on juotava pöydässä.

– Meillä ei toistaiseksi ole iltatoimintaa, joten anniskelumyynti ei todennäköisesti tule olemaan kovin suurta, arvioi Jaakko Ikonen.

Markku Parkkonen

Yläkuvassa Jaakko Ikosen kanssa Eija Niiniketo-Ikonen.

Tagged with →