Saku Heinon kiinnostus autoihin syttyi jo lapsena, ja peruskoulun jälkeen opiskelu jatkui Jyväskylässä ammattikoulun autoalalla. Ajoneuvoasentajan papereiden saamisen jälkeen autojen parissa työkokemusta on kertynyt vajaat kymmenen vuotta, joista viimeiset reilut seitsemän vuotta Heino on ollut JS–korjauspalveluilla.Viime keväänä Heino aloitti sivutoimena SH Autopalvelun omissa nimissään. Tämän vuoden toukokuussa Heino päätti laajentaa toimintaa myös autohuoltoon ja korjaukseen. Siinä samalla sivutoimesta tulikin kokopäivätyö ja Heino ryhtyi päätoimiseksi yrittäjäksi. Nyt yrityksen alta löytyy niin autohuolto–, korjaus– kuin ehostuspalvelut.

– Tuli vaan hetki, että on päästävä pois toiselta toteuttamaan sitä omaa tekemistä. Helpolla ei kyllä päätös lähtemisestä tapahtunut. Kyllä sitä vuoden päivät tuli mietittyä, että uskaltaako alkaa yrittäjäksi. Rohkaistuin ja päätin, että nyt on sen aika, summaa Heino.

Paljon päätökseen vaikuttivat myös ihmisiltä tulleet kyselyt, miksei Heino lähde kokopäiväiseksi yrittäjäksi.

– Sivutoimisena työskennellessä keräsin samalla itselleni rohkaisua, uskaltaisiko sitä oikeasti lähteä omilleen. Monien asioiden summana päätös tuntuu oikealta, toteaa Heino.

Kysyntää vahvistaa myös se, että Heinon yritys on Joutsassa virallisesti ainut, jonka palveluihin kuuluvat ehostustyöt. Laajentamisen myötä saman katon alta saa nyt monipuolisen valikoiman, joka on näkynyt tuoreen yrittäjän varauskirjassa positiivisesti koronaepidemiasta huolimatta.

– Kyllä tässä kyselyitä tulee, kun kukaan muu ei tee. Toisaalta pitää myös muistaa se, että yksi mies ei pysty kaikkea tekemään, naurahtaa Heino.

Jo sivutoimisena Heinolla oli käytössä sosiaalinen media, aktiivisesti päivityksiä tulee Facebookiin ja Instagramiin. Heinon mielestä sosiaalinen media on nykypäivää, jonka kautta myös osa töistä on tullut.

– Pääasiassa päivitetään mitä täällä touhutaan ja minkälaista jälkeä tulee. Onneksi puoliso on näissä somehommissa se osaavampi ja auttaa, ei tässä yksin sitä ehtisi hoitaa niin aktiivisesti, toteaa Heino.

Autojen lisäksi Heinon pajalla on ollut muitakin kulkuneuvoja, esimerkiksi moottoripyöriä, mönkijöitä ja veneitä on käynyt jonkunlaisen huolto tai ehostusoperaation lävitse. Keväällä ehostustyöt ja vahaukset ovat kasvattaneet selvästi suosiotaan, myös ulkopesu– ja sisäputsauksia tulee tehtyä viikoittain.

– Kyllä tässä hyvillä mielin mennään kohti työntäyteistä kesää, summaa Heino.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Saku Heino teki ehostustöitä vuoden päivät sivutoimisena, ja toukokuun alussa laajennuksen myötä Heinosta tuli päätoiminen yrittäjä.

Tagged with →