Leivonmäkeläislähtöinen, 21–vuotias Jussi Sokkanen nähdään tänään keskiviikkona Ylellä alkavassa televisiosarjassa Au pairit Uudessa–Seelannissa. 17 vuotta Leivonmäellä asunut, viimeiset neljä vuotta Jyväskylässä asunut Sokkanen seikkailee sarjassa muiden au pairien kanssa kolme kuukautta.

– Vaikka viimeiset kolme vuotta olen asunut Jyväskylässä, toin sarjan alussa esille, että Leivonmäeltä olen ylpeästi kotoisin, toteaa Sokkanen.

 Sisarusten yllyttämänä sarjaan hakenut Sokkanen tiesi mahdollisuuksien olevan hyvät, vaikkei täysin tosissaan hakemusta tehnyt.

– Olin ollut armeijassa yhdeksän kuukautta lääkintämiehenä ja kouluun en päässyt, niin jotain oli keksittävä tylsän välivuoden tilalle. Päätin, että joku seikkailu on nyt saatava, että tulee jännitystä elämään, summaa Sokkanen.

Jännitys alkoi jo hakuprosessista, sillä haettaessa ohjelmaan ei kohdemaata oltu vielä julkistettu. Kun Sokkanen valittiin ohjelmaan, seuraavaksi hän jo matkasi muiden au pairien kanssa Uuteen–Seelantiin.

Kolme kuukautta Sokkanen työskenteli perheessä, jonka vanhemmat olivat molemmat opettajia. Perheeseen kuului 4–, 8– ja 10–vuotiaat lapset, joista Sokkanen huolehti. Aikaisempaa kokemusta lastenhoidosta ei Sokkasella juurikaan ollut, lukuun ottamatta siskonpojan hoitamista silloin tällöin.

– Kyllä siinä oli olo kuin Aku Ankalla Tupun, Hupun ja Lupun kanssa. Kolme lasta oli täysin uusi tilanne, mutta sain rakennettua heidän kanssaan luottamussuhteen hyvin nopeasti. He tuntuivat olevan minusta todella innoissaan ja kun olen tällainen lastenkaltainen, oli helppo olla heidän kanssaan. Tulin hyvin perheen kanssa toimeen, se oli kyllä melkoinen tuuri, naurahtaa Sokkanen.

Tarkasti sanansa miettivä ja määrätietoinen Sokkanen sanoo jännittävänsä, minkälainen kuva sarjassa hänestä muodostuu katsojille.

– Ohjelmaa oli kiva kuvata ja tehdä, mutta kyllä se vähän pelottaa nähdä minkälainen siitä tuli. Reality–tv on kuitenkin aina oma lajinsa, tuumaa Sokkanen.

Jonna Keihäsniemi

Yläkuva: Tänään keskiviikkona Ylellä alkavassa Au pairit Uudessa-Seelannissa-sarjassa päästään seuraamaan Leivonmäeltä kotoisin olevan Jussi Sokkasen seikkailua. Kuva: YLE/Tom Hollow.

Alakuva: Au pairit Uudessa-Seelannissa-ohjelmassa seikkailee yhteensä viisi nuorta suomalaista, ja tuleva kausi on jo sarjan seitsemäs tuotantokausi. Kuva: YLE/Tom Hollow.

Tagged with →