Joutsan koululaiset saattavat sittenkin päästä osallistumaan kunnan järjestämään kesäajan päivätoimintaan, kesäkerhoon, jo kesäkuussa. Aiemmasta poiketen kesäkerho voi alkaa Joutsan kunnan perusturvajohtaja Anna-Maija Kääriäisen mukaan jo maanantaina 15. kesäkuuta eikä vasta heinäkuun alussa, mikäli koronavirustilanne sen sallii ja kerhoon on tulossa riittävästi osallistujia. Päätöksen asiasta tekee Kääriäisen mukaan kunnanhallitus 1. kesäkuuta.

Joutsan perusturvalautakunta päätti aiemmin, ettei koululaisille järjestetä kesäkerhoa lainkaan kesäkuussa koronavirusepidemian vuoksi. Pian sen jälkeen maan hallitus teki kuitenkin päätöksen koulujen avaamisesta jo toukokuun aikana. Hallituksen koulujenavaamispäätöksen jälkeen perusturvalautakunnan päätös kyseenalaistettiin Joutsassa ja asia poiki kuntaankin runsaasti kyselyjä.

Nyt tilanne on siis se, että jos koronavirustilanne sallii ja kunnanhallitus kesäkuun alussa niin päättää, niin kesäkerhoon päästään sittenkin jo kesäkuun aikana.

– Päätöksestä tiedotetaan kaikille kesäkerhoon ilmoittautuneille ja samalla annetaan myös tarkempia ohjeita kerhoon osallistujille, kertoo Kääriäinen.

Kesäkerho on tarkoitettu tällä hetkellä ensimmäisellä luokalla oleville ja sitä vanhemmille lapsille. Kerhoa on tarkoitus järjestää koronavirustilanteen salliessa heinäkuun loppuun saakka.

Tarja Kuikka